Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

ANALIZA/ Saptamana Patimilor

Una dintre cele mai disputate ediţii de campionat din istoria fotbalului românesc ne ţine ca pe jar pîna la ultimul fluier final. Daca miercuri a fost ziua Clujului, cu victorie a CFR-ului şi semi-eşec al Stelei, în weekend rolurile s-au inversat, iar echipa lui Lacatuş este la doi paşi de titlu

Întreaga suflare fotbalistica sta cu sufletul la gura. Steaua sau CFR Cluj? Asta-i întrebarea! Lupta pentru titlu a devenit acuta. Este dusa pîna la capat de cele doua combatante care nu se menajeaza, dar nici nu scapa de paşii greşiţi. Miercuri a fost ziua fasta a Clujului. Ardelenii s-au impus greu în faţa lui Porumboiu, însa au ramas în carţi. Mai mult, Clujul a avut şi motive de sarbatoare dupa ce Gigel Bucur înscria în Ghecea, iar Poli rapea puncte din zestrea preţioasa a Stelei. Etapa de la mijlocul saptamînii a fost pigmentata şi cu alte evenimente notabile. Dinamo şi Universitatea Craiova au oferit un meci absolut nebun şi cu un final apocaliptic. În acest timp, Rapid izbîndea la Urziceni, deşi puţini anticipau o victorie a giuleştenilor în fieful lui Dan Petrescu. Tot în aceasta runda, spectacolul a continuat şi la subsolul clasamentului. Oţelul a spulberat Gloria la Buzau, iar Ceahlaul a reuşit sa scoata un picior din mocirla luptei pentru salvarea de la retrogradare. Restul, doar deşertaciune.

Fara pauza şi fara mila!

Fotbaliştii n-au avut timp de înroşit oua şi copt cozonaci nici în Sîmbata Mare. Fotbalul îşi cere drepturile fara sa ţina cont de sarbatori şi tradiţii. Universitatea Craiova şi Steaua au oferit un spectacol grotesc, însa cele trei puncte puse în joc au fost acontate de Gigi Becali. În acest timp, Clujul lui Andone facea un nou pas greşit. Ardelenii n-au gasit soluţia victoriei la Mioveni şi au predat Stelei sceptrul şefiei. Etapa n-a stat însa doar sub spectrul acestor doua partide, pentru ca în Giuleşti s-a disputat un derby al orgoliilor ranite între Rapid şi Dinamo. Conduse de doi secunzi, Rada şi Ţalnar, cele doua formaţii au oferit un spectacol din care învingatoare a ieşit formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Tehnicianul vişiniilor a recunoscut ca nu a gasit soluţia pentru a-l anihila tocmai pe fostul copil teribil al Grantului, Florin Bratu. În acest timp, Poli Timişoara şi Unirea şi-au consolidat poziţiile fruntaşe, iar Oţelul pur şi simplu şi-a mitraliat din nou adversara. Urmeaza marele derby Dinamo-Steaua, decisiv în lupta pentru supremaţie. Apoi, runda finala.

Citeste mai multe!