ANALIZA/ Locomotiva prinde viteza

Lupta din fruntea clasamentului se ascute. Deşi mulţi anticipau o prabuşire a Rapidului, echipa din Grant şi-a dezlanţuit furia asupra Ceahlaului. Steaua a cîştigat chinuit la Vaslui, dar ramîne în plasa liderului din Cluj, care a lovit decisiv în Şoseaua Ştefan cel Mare

Clujul universitar mai spera, şi de ce n-ar face-o? Într-un preambul al acestei etape care a stat la judecata unei brichete, “şepcile roşii” şi-au propus sa scape de funia spînzuratului. Meritul lor este cu atît mai mare cu cît au reu- şit sa înfrînga Oţelul. Poate cea mai imprevizibila echipa din acest campionat. Formaţia de pe malul Dunarii se poate bate acum pentru cupele europene, iar peste doua etape sa scape de retrogradare.

Gloria Bistriţa, Poli Timişoara, Unirea Urziceni şi Farul Constanţa au format un patrat al nimicului pentru nimic. Echipe cu pretenţii europene şi una fugind de spectrul retrogradarii şi-au împarţit nişte puncte fara iz fotbalistic. Goluri? Pe alte stadioane şi la alte echipe. Într-o lupta ipotetica poate chiar şi pentru titlu, Poli nu s-a putut impune în patria lui nea Jean. Gloria a demonstrat înca o data ca, atunci cînd îşi propune, nu pierde în faţa nimanui. Dar nici nu cîştiga. Farul, în schimb, a încercat sa ia pe mere ce pierduse pe pere. Constanţenii s-au aparat eroic la Urziceni în faţa unei formaţii venite de nicaieri, dar cu aspiraţii imense.

Giuleştiul şi-a lins ranile macar pentru moment. Rascoliţi de framîntarile interne, depunctaţi şi ramaşi fara antrenor, “vişiniii” aveau toate premisele sa intre în colaps. Însa Grantul a trait întreaga istorie în primul rînd din orgoliu. Beneficiind şi de eliminarea prematura a unui adversar, Rapidul s-a dezlanţuit asupra fostului antrenor, Viorel Hizo. Ceahlaul priveşte ameţita catre haul ligii secunde.

Nici UTA, “Batrîna Doamna”, nu accepta în oglinda imaginea decesului. Aradul şi-a adunat ultimele forţe, într-o confruntare cu o alta surata de suferinţa. Traind din amintirea victoriei asupra Rapidului, “Steluţa” nu a reuşit sa dea lovitura la Arad, iar apele ramîn în continuare la fel de tulburi pentru ambele formaţii.

Steaua îşi continua marşul. Nu este unul triumfal, ci mai degraba poticnit. Însa, ca în orice razboi, pentru ca fotbalul a devenit un razboi, scopul scuza mijloacele. Gigi Becali zîmbeşte fericit, nepasator ca echipa sa a expediat un singur şut pe poarta în meciul de la Vaslui. Importante sînt cele trei puncte puse în joc, care au ajuns în Ghencea şi au valoare de Liga Campionilor.

Departe de cea pe care poporul a numit-o cîndva “Craiova Maxima”, totuşi formaţia lui Mititelu refuza sa traiasca din amintiri. Obişnuiţi mai mult cu declaraţiile belicoase, oltenii au reuşit ca în ultima perioada sa-şi depaşeasca propria condiţie. În Banie rasuna celebrul “muicaaaaa!”, Mititelu îşi bombeaza pieptul iar Universitatea a mai bifat o victorie pe terenul greviştilor din Mioveni.

Marin Condescu a facut cea mai deşteapta mişcare atunci cînd a scapat de antrenorul portughez, de meserie, mai mult ca sigur, bucatarospatar. Gorjenii au renascut. Neagoe ştie potenţa echipei sale şi speculeaza doar ce are la îndemîna. Victoria cu Iaşiul a fost una pe cît de meritata, pe atît de necesara.

Derby-ul rundei a avut loc în Şoseaua Ştefan cel Mare. Meci cu mari implicaţii asupra clasamentului, Steaua şi Rapid privind lupta surda dusa de Dinamo şi CFR Cluj. Trezita parca din pumni, echipa lui Andone a lovit puternic în prima repriza, marcînd de doua ori prin Semedo. Ceferiştii n-au încercat sa faca scor, ci doar sa pastreze şefia clasamentului cu miros de Liga Campionilor.

           

Integral in numarul 104
(1-7 aprilie 2008)
Sport Magazin

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...