ANALIZA LIGA I – LUPTA PENTRU TITLU/ S-a sucit campionatul?

0
156

Returul a început fabulos. Principalele candidate la titlu par în degringoladă. Rapidul trăieşte, Steaua se scufundă. În subsol, lupta s-a acutizat. Ce ne mai trebuie?

Căderi de pe pisc

Dinamo, Unirea Urziceni, FC Timişoara, Steaua şi CFR Cluj se afl au şi se afl ă în lupta declarată pentru titlu. Dar cine va ajunge la capăt, căci toate au pornit cu stângul? Cu gândul la Liga Campionilor, Borcea şi Turcu se îneacă în fumul trabucurilor. Echipa nu merge. Programul începutului de retur a fost cât se poate favorabil, alb-roşii jucând doar cu patru candidate la retrogadare. Rednic avea să se împiedice însă de Gaz Metan şi de Otopeni, spre disperarea acţionarilor. Pe urmele lui Dinamo a mers şi Timişoara. Bănăţenii îşi ţipă disperarea după cele 6 puncte cu care au fost penalizaţi, însă s-au dovedit neputincioşi în faţa medieşenilor şi a ilfovenilor. Mai mult, în pauza meciului cu Otopeni, în vestiarul timişorenilor a izbucnit scandalul între Gheorghe Chivorchian şi Gabi Balint. Iar din declaraţiile lui Iancu, reiese că scaunul lui Balint se clatină destul de serios. Nici CFR-ul nu trece printr-o pasă prea bună, fi ind mai mult o umbră a echipei care uimea Europa în meciul de la Roma. A fost la un pas de semieşec cu Otopeniul, nu a putut trece de Rapid şi a clacat lamentabil la Craiova. În fi ne, acest patrulater este completat de către Steaua. Jocul roş-albaştrilor suferă, doar în partida cu FC Argeş fi ind unul mai elaborat, dar scufundat de eroarea lui Zapata şi de penalty-ul ratat de Ogăraru. Nici Unirea nu mai pare echipa din tur. Senzaţia lăsată de echipa lui Dan Petrescu este că toate gloanţele au cam fost consumate în prima parte a campionatului, iar acum Urziceniul îşi revine la propria condiţie. Înfrângerea în faţa Gazului este un argument serios în acest sens.

Revolta răbdătorilor

Există şi echipe care au motive să zâmbească. Rapidul lui Rada şi Nae Manea a renăscut din foame. Giuleştenii joacă în draci, deşi cu burţile goale. În timp ce Copos şi Taher se tot luptă să se mai ţepuiască, în ochii multora, Rapid este acum principala candidată la titlu. Mare agitaţie este şi la Vaslui, Porumboiu părând să aibă forţa să îşi împingă echipa din nou către cupele europene. Cu toate acestea, fostul arbitru a declarat apropiaţilor că intenţionează să atace titlul. Tot cu gândul la preamărire se afl ă şi Adrian Mititelu. Olteanul a avut răbdare şi încredere ştiind că va veni şi rândul echipei lui. Ştiinţa joacă frumos şi efi cace, zdrobind Clujul prin geniul fraţilor Costea. În vecinătatea Olteniei, se aude râsul lui Penescu. FC Argeş chiar nu are faţa unei nou promovate, în ciuda faptului că Ionuţ Badea a păstrat în mare lotul cu care defi la în liga secundă.

Scufundare în nisipuri

Se pare că Braşovul şi Oţelul sunt cam singurele echipe de pluton. Pentru că, sub ele începe o altă luptă. Buzăul este condamnată definitiv, iar Otopeniul moare frumos. Mai sunt însă încă două locuri vacante pentru retrogradare. Două locuri şi cinci echipe. Teoretic, Gazul poate cădea, însă se afl ă pe o pantă ascendentă. Şi Iaşiul pare să aibă puterea de a se salva. Mari probleme întâmpină celelalte trei, (Pandurii, Bistriţa şi Farul) afl ate într-o degringoladă totală. Dar, campionatul este lung şi abia la vară se va trage linie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here