ANALIZA LIGA I, ETAPA A XI-A/ Se ascute lupta

Actuala ediţie de campionat pare cea mai echilibrată din ultimii ani la ambii poli ai clasamentului. Dinamo este lider de ocazie, iar în subsol, doar Gloria Buzău pare cu adevărat condamnată

Etapa a început cu o “bombă” care a căscat ochii microbiştilor. Puţini ar fi mizat pe o victorie a Galaţiului, în pofida mersului şontîc al Stelei. Cu toate acestea, după remiza de pe propriul teren cu CS Otopeni şi înfrîngerea, din Cupă, din “Regie”, formaţia lui Gigi Becali s-a văzut răpusă de incredibilul Grigoraş. În “Ghencea” e furtună, în timă ce dunărenii au strîns şapte puncte din întîlnirile cu CFR Cluj, Rapid şi Steaua.

Surprinzător, sau poate nu, CS Otopeni s-a impus la Buzău, ucigînd şi ultimile speranţe ale “Steluţei”. După un început de campionat dezastruos, ilfovenii se află acum la a cincea partidă oficială consecutivă în care nu pierd, iar Otopeniul crede cu adevărat în salvarea de la retrogradare.

Tot în prima zi a etapei s-a defăşurat şi marele derby dintre CFR Cluj şi Dinamo. Naivii credeau că ardelenii vor plăti niscaiva datorii bucureştenilor. De unde! CFR-ul s-a dezlănţuit şi victoria la limită nu are absolut nici o legătură cu realitatea de pe teren. Astfel, Dinamo arată doar a lider de ocazie, în timp ce CFR-ul a reintrat cu adevărat în lupta pentru titlu.

În pofida penalizării cu şase puncte, FC Timişoara crede că se poate implica în războiul campionatului cu şanse reale. Bănăţenii n-au reuşit însă să se impună la Constanţa, deşi au dominat în majoritatea timpului.

Braşovul nu arată ca o echipă nou-promovată, ci mai degrabă ca una bătîndu-se pentru titlu. “Stegarii” s-au aflat foarte aproape de victorie la Iaşi, dar golul senzaţional reuşit de paraguayanul Montiel a adus un dram de speranţă moldovenilor.

Universitatea Craiova începe să arate a echipă matură şi cu unele pretenţii. În mini-derby-ul cu vecina gorjeană, oltenii au avut nevoie de numai două minute pentru a înscrie golurile victoriei în poarta Pandurilor.

Deşi părea că se va impune fără probleme la Vaslui, formaţia lui Porumboiu s-a chinuit groaznic cu FC Argeş. Mai mult, fără cîteva intervenţii de excepţie ale lui Kuciak, Vasluiul pierdea la scor. Aşa, a oferit prilejul Argeşului să se impună doar printr-un penalty care l-a făcut fericit pe Penescu şi l-a distrus pe Porumboiu.

Suporterii giuleşteni s-au obişnuit cu tragediile şi au rămas în picioare în momentul în care Gazul a deschis scorul în Grant. Cu o echipă în care nu exista nici un fotbalist român, Rapid nu semăna a Rapid. Cu toate acestea, după pauză giuleştenii s-au dezlănţuit, iar Peseiro pare să fi ieşit din perfuzii.

Rezultate Liga I, etapa a XI-a:

Vineri
Oţelul – Steaua 2-0
Pena (23), Tănasă (81)
Gloria Buzău – CS Otopeni 0-1
Constantin (73)
CFR Cluj – Dinamo 1-0
Kone (40)

Sîmbătă
Farul – FC Timişoara 1-1
Alibec (47)/Bucur (29)
Poli Iaşi – FC Braşov 1-1
Montiel (79)/Zaharia (62)

Duminică
U. Craiova – Pandurii 2-0
Costea (11), Baird (12)
FC Vaslui – FC Argeş 0-1
Tameş (85 pen.)
Rapid – Gaz Metan 4-2
Fernandes (13), Spadacio (67, 83), Cesinha (71) / Sabou (8), Curtean (77)

Luni
Gloria Bistriţa – Unirea 1-1
Galamaz (69)

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...