ANALIZA LIGA 1/ Perspectivele noului sezon – Tot provincia?

Perspectivele noului sezon par o continuitate a celui abia încheiat. Se preconizează o nouă dominaţie a provinciei, fotbalul din Capitală părând într-o derivă, în primul rând financiară

“Moartea” Bucureştiului

DINAMO: Echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare a primit o lovitură dură prin noua ratare a participării în Liga Campionilor. Cuplul Borcea-Turcu pare să fi ajuns la capătul puterilor şi al răbdării. Investiţiile masive nu au adus succesul aşteptat iar Dinamo riscă să devină o echipă săracă.

STEAUA: Gigi Becali arată a om speriat. În pofida declaraţiilor, fotbalul a devenit o povară. Suporterii îl contestă şi nu par să revină la sentimente mai bune. Perioada petrecută după gratii pare să îi fi reorientat ideile. şi în plus, din punct de vedere al imaginii, statutul de euro-parlamentar pare mult mai atractiv şi interesant.

RAPID: Giuleştiul trece printr-o perioadă de criză prelungită. Financiar, vişiniii sunt la pământ. George Copos se joacă de unul singur cu sintagma “a fi sau a nu fi”. Evident, la Rapid. Este greu de presupus că, în viitorul imediat, poate apărea cineva care să restructureze totul din temelii. În plus, suporterii vor digera extrem de greu ratarea participării în cupele europene.

Revolta Provinciei

UNIREA: Echipa din Bărăgan ridică un mare semn de întrebare. Participarea în Liga Campionilor devine o sursă de venit, însă poate însemna şi sfârşitul unui vis. Este clar că Unirea nu va putea continua un nou sezon de succes, intern şi internaţional, cu acelaşi lot de jucători. Totul depinde de planurile structurate de tringhiul Bucşaru-Petrescu-Stoica.

FC TIMIŞOARA: Formaţia de pe Bega pare cea mai îndreptăţită să aspire la titlu anul viitor. A fost la un pas şi în actualul sezon, iar dacă Timişoara şi-ar fi putut contabiliza mai devreme punctele recâştigate la TAS, probabil că acum titlul ar fi fost în Banat.

CFR: Vişiniii din Cluj au simţit din plin gustul succesului în Liga Campionilor, iar reculul din acest an a fost unul firesc. Mureşan vrea să demonstreze că echipa sa nu a fost doar un balon de săpun şi că merite să danseze mai mult de o vară. Politica dusă la Cluj este una sănătoasă şi în mod cert CFR va emite pretenţii la titlu.

FC VASLUI: Gruparea moldavă depinde din toate punctele de vedere de ambiţiile lui Porumboiu. Acesta a acces în cupele europene, performanţă notabilă pentru un club atât de mic şi o face şi în acest an. Porumboiu are însă şi un vis vechi: titlul de campioană.

U. CRAIOVA: Şi Ştiinţa a fost la numai un pas de fericire. Mititelu ştie că a pierdut pe propria mână şi pe acel orgoliu oltenesc. Dar, tot din orgoliu, va merge mai departe. La Craiova s-a construit o echipă frumoasă şi e probabil ca oltenii să îşi propună obiective îndrăzneţe şi în sezonul viitor.

FOTO: “Finala” campionatului s-a jucat în acest sezon între două echipe din provincie

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...