ANALIZA/ GRANZI IMPIEDICATI

0
117

Cunoscut stîlp de casino, patronul Stelei duce meciuri grele atît la masa verde din salile de joc, cît şi la cele ale comisiilor federale. Coroborate cu sincopele clujenilor, rezultatele bune ale bucureştenilor relanseaza campionatul, iar degringolada CFR-ului poate şi un semn ca ardelenii înca nu sînt obişnuişi cu luptele grele din subteranele pe unde se ajunge la titlu în România. Craiova este revelaşia ultimelor doua etape de campionat

Doua etape într-o singura saptamîna, iata un ritm la care Liga I nu a rezistat. A fost mai întîi o dovada de slabiciune psihica din partea arbitrului Deaconu, care a întrerupt partida dintre Rapid şi Steaua, iar apoi au venit surprizele din weekend. Fara îndoiala, marea cîştigatoare a rezultatelor cumulate din rundele 24 şi 25 este Steaua. CFR, care parea campioana la jumatatea competiţiei, arata ca un uriaş buimac, trezit din somn şi neştiind în cine sa loveasca. Deocamdata, ţinta predilecta sînt arbitrii, deoarece adversarii au cam scapat de complexul Clujului. Ultimul “pigmeu” care a încurcat-o este Politehnica Iaşi, dupa ce şi miercuri ardelenii au gîfîit acasa, cîştigînd din nou cu ajutorul arbitrilor. În aceeaşi etapa a 24-a, Dinamo a reintrat în normal, Craiova a batut la Arad iar Timişoara a suferit prima sincopa serioasa din acest an, înfrîngere la scor la Vaslui. Universitatea Cluj a primit o corecţie severa de la Bistriţa şi a început sa vada din ce în ce mai clar drumul spre Liga a II-a.

Etapa a 25-a a adîncit semnele rundei anterioare, cu referire stricta la Rapid, Timişoara şi Universitatea Craiova. Rapidiştii nu îşi revin dupa şocul din Giuleşti, lucru recunoscut şi de oficialii clubului, pierzînd la Gloria Buzau, copilul adoptiv al Stelei. Tot la aspecte negative trebuie trecuta şi bîlba de acasa a Timişoarei, cu o echipa la care Sorin Cîrţu încearca sa faca ce au reuşit francezii la Dacia: o maşina ieftina, dar competitiva. Dinamo merge şontîc-şontîc spre victorie în fiecare meci, dupa un start catastrofal al lui 2008, ultima isprava de infarct a “cîinilor” fiind victoria din ultimul minut de la Universitatea Cluj. Apropo de învinsa lui Dinamo, şansele ei de a ramîne în Liga I sînt extrem de mici, trupa lui Meszaros fiind prima care pare sa firenunţat chiar şi la speranţe dupa 1-2 cu Dinamo.

Extraordinara prestaţia Universitaţii Craiova în etapa de weekend, cu victorie asupra unei echipe arţagoase şi tupeiste ca patronul, dar şi muncitoare ca antrenorul. Vasluiul a pierdut în Oltenia din cauza a doua goluri primite pe finalurile de reprize, iar Ştiinţa propune un nou nume fotbalului mare: Florin Costea. Sa remarcam ca oltenii nu au transferat nimic în aceasta iarna, “amanunt” care spore şte meritele lui Nicolo Napoli în relansarea echipei. Probabil ca sub ochelarii de Stevie Wonder din Bronx ai lui Mititelu se amesteca admiraţia pentru propria forma ie cu teama ca Bucureştiul sa nu-i fure o echipa care, administrata cu grija, poate creşte frumos.

Plutonul a evoluat normal, în ritmul victoriilor acasa şi al înfrîngerilor în deplasare, Oţelul şi Gloria Bistriţa fiind exponentele acestei clase de mijloc din Liga I. Interesanta declaraţia lui Grigoraş, care vrea sa ajunga în Intertoto, dar şi şi cea a lui Sabau: “Din vara vom mai aduce jucatori tineri”, cu specificaţia ca fraza vine de la antrenorul uneia dintre cele mai tinere echipe din Liga I.

Duminica seara steliştii pregateau fiesta. CFR Cluj, Rapid şi Poli Timişoara pierdusera, iar în Ghencea venea UTA. Mihuţ deschide scorul, încercînd sa faca din etapa una perfecta pentru fosta sa echipa, Dinamo. Dar Pepe egaleaza, marcînd al şaselea gol consecutiv al Stelei dupa o faza fixa. Finalul este unul de infarct. Aradenii au o bara, iar Habibou rateaza şansa de a fiproclamat definitiv talismanul norocos al lui Lacatuş. Şi, cînd nimeni nu se mai aştepta, Vali Badea inventeaza un gol. Un gol cît o bricheta sau cît un campionat. 

           

Integral in numarul 103
(25-31 martie 2008)
Sport Magazin