ANALIZA ETAPEI/ Steaua a prins Rapidul

0
119

Învinşi din nou acasa, de timişoreni, dar şi de greşeala unui asistent, giuleştenii au fost ajunşi în clasament de stelişti, care au învins la Tîrgu Jiu, deşi au jucat mai slab decît ultima clasata. Între timp, “frîne” importante: Universitatea Craiova (foto) – la Unirea lui Dan Petrescu, “şepcile roşii” – la trupa lui Dorinel Munteanu, iar “rechinii” Farului – la Dinamo

Etapa a început banal. La Mioveni, Dacia şi Gloria Bistriţa au terminat exact cum au început, adica 0-0. Un punct pentru Gloria Bistriţa nu înseamna mai nimic. În schimb, cele doua ratate de una dintre semifinalistele- minune ale Cupei, chiar pe propriul teren, ar putea atîrna foarte greu, eventual decisiv, în economia campionatului. Faptul ca, datorita acestei remize, Dacia a mai urcat un loc în clasament, pîna pe 14 (depaşind Ceahlaul Piatra-Neamţ), este doar o satisfac ţie înşelatoare.

Liderul nu s-a împiedicat de echipa care a frînat-o, în tur, pe Steaua. Gloria Buzau s-a întors de la Cluj cu “mîna goala”, CFR învingînd-o cu 2-0, dupa ce a ratat şi un penalty prin Cadu. A fost una dintre cele numai doua victorii ale gazdelor în aceasta etapa cu destule rezultate surprinzatoare.

Sîmbata a început cu un “bolovan” atîrnat de gîtul aradenilor. Oţelul a traversat ţara de la est la vest cu folos, întorcîndu-se apoi de pe malul Mureşului pe cel al Dunarii cu toate punctele. Un penalty a decis întîlnirea, iar UTA se afunda tot mai mult spre liga secunda.

Prima surpriza a rundei s-a întîmplat la Urziceni. Unirea a avut 2-0 în faţa Universitaţii Craiova şi parea puţin probabil sa se mai întîmple ceva. S-a terminat, însa, 2-2, prilej pentru tehnicianul gazdelor, Dan Petrescu, de a descoperi şi el zicala “2-0 – cel mai periculos scor”. Antrenorul a declarat ca nu-şi aminteşte ca vreo echipa condusa de el sa fiavut doua goluri avantaj şi sa fifost egalata. A paţit-o acum, asta şi din cauza prietenului sau Bogdan Stelea, care a primit golul egalarii, la colţul scurt, printre picioare.

Tot sîmbata, Steaua a jucat slab la Tîrgu Jiu, însa de data aceasta a reuşit sa cîştige pe terenul ultimei clasate, ceea ce nu izbutise la Cluj, în fief-ul Universitaţii – “lanterna” turului. Ovidiu Petre a adus, la o faza fixa, trei puncte “roş-albaştrilor”, în ciuda dominarii Pandurilor. Recul evident dupa jocul bun din partida cu CFR Cluj, ceea ce l-a determinat pîna şi pe finan- ţatorul Gigi Becali sa declare ca, evoluînd astfel, Steaua nu poate redeveni campioana anul acesta.

Duminica, moldovenii de la Iaşi i-au învins “italieneşte” (1-0) pe “fraţii” din Piatra Neamţ. Primii s-au îndepartat de zona periculoasa a clasamentului, ceilalţi au “picat” pe primul loc retrogradabil.

Universitatea Cluj-Napoca a scos un punct şi de la Vaslui, aratînd ca mai poate spera la salvare. “Şepcile roşii” nu au pierdut nici unul dintre cele trei jocuri oficiale disputate anul acesta. În schimb, trupa lui Dorinel Munteanu s-a împiedicat serios în drumul ei spre locurile calificante în Cupa UEFA.

Din fericire pentru vasluieni, Dinamo nu s-a îndepartat prea mult. Farul a plecat neînvinsa din “Groapa”, unde elevii lui Gheorghe Mulţescu nu au reuşit sa marcheze nici macar o data în poarta baieţilor lui Ion Marin. Punct mare pentru Farul, semieşec îngrijorator în tabara dinamovista.

În fine, Rapidul a pierdut şi al doilea joc disputat acasa anul acesta. Dupa 1-2 în faţa ultimei clasate la ora aceea, Universitatea Cluj-Napoca, a venit acum înfrîngerea administrata de timişoreni, stabilita însa pe o greşeala de arbitraj. Arman Karamyan a marcat unicul gol al întîlnirii dupa ce Badoi centrase din spatele liniei de fund. Clasamentul spune acum ca Rapid şi Steaua sînt egale. Ambele, la opt “lungimi” în urma liderului, CFR Cluj-Napoca.

           

Integral in numarul 101
(11-17 martie 2008)
Sport Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here