Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

ANALIZA ETAPA A XXI-A/ STELARI

Elevii lui Marius Lacatuş joaca fotbal de Liga Campionilor dupa ce au parasit competiţia stelelor. „Roş-albaştrii” au surclasat liderul în ritm de samba, 3-1 în „Ghencea”, cîştigînd trei puncte de moral în tentativa lor aproape imposibila de a deturna titlul. Celelalte „mari”, Dinamo şi Rapid, au bifat ambele victorii pe terenuri straine. „Cîinii” i-au facut noaptea alba lui Cîrţu, în timp ce Rapidul trebuie sa le mulţumeasca lui Coman şi Pancu pentru succesul obţinut la Galaţi

Etapa cu numarul 21 era aşteptata sa dea, mai ales, o concluzie „razboiului” purtat saptamîni la rînd de Steaua şi CFR Cluj. Şi a facut-o, însa, înainte de a vorbi despre ce s-a petrecut în „Ghencea”, în climaxul acestei runde, sa trecem în revista şi ceea ce s-a întîmplat pe celelalte stadioane din Liga I. Pentru ca, deşi epicentrul etapei a fost la Bucureşti, cutremure, de mai mica sau mai mare intensitate, au existat şi în restul meciurilor disputate în weekend.

Prea puţin l-a ajutat pe Viorel Hizo faptul ca a avut în echipa doi fotbalişti trecuţi prin Liga Campionilor. Nici Cristocea şi nici Croitoru n-au putut sa împiedice, la debutul lor pentru Ceahlaul, înfrîngerea suferita, acasa, contra Farului. „Rechinii” lui Ion Marin au muşcat repede sub „Pietricica”, ştiind apoi sa îşi conserve avantajul minim. I-au ajutat şi apatia lui Doicaru, şi degringolada nemţenilor (gazdele au jucat cîteva minute fara nou-intratul Oprea, trimis la cabine pentru ca purta alt numar decît cel înscris pe foaia de joc!). Una peste alta, a cincea înfrîngere consecutiva pentru Ceahlaul, care, în ciuda stabilitaţii de la club, pare din nou sortit „matineului”.

Fie ca „Reghinul” nu îi prieşte, fie ca lumina zilei nu le face bine „vampirilor”, Gloria a bifat un meci de trista amintire, cu deplina colaborare a Vasluiului. Un singur şut pe spaţiul porţii şi ratarea lui Negrean în faţa lui Haisan este tot ce ar fi de povestit din 90 de minute sterile. Ambele formaţii au simulat fotbalul, motiv de jena pentru „tata Jean”: „A fost un joc modest. O nota de şase ar fi prea buna pentru aceasta partida”.

Multe goluri, însa prea puţine satisfacţii de ambele parţi a oferit disputa de pe „Ion Moina” dintre Universitatea şi UTA. Învingatoarea Rapidului din runda precedenta avea de onorat aşteptari mari şi a parut aproape de extaz în doua rînduri, cînd golurile energicului Silvaşan au adus-o în avantaj. De fiecare data însa, baie ţii lui Marin Barbu au recuperat deficitul, pentru o remiza care pîna la urma nu ajuta pe nimeni. Îmbucurator, totuşi, este ca, deşi am asistat la un duel între doua contracandidate la retrogradare, meciul a fost unul demn de Liga I. Şi ca nici „şepcile roşii”, nici „Batrîna Doamna” nu dau semne de resemnare.

Sîmbata seara, „bomba” a explodat la Mioveni, nu prin prisma rezultatului dintre Dinamo şi Dacia, pe undeva logic, ci din cauza turnurii pe care au luat-o lucrurile dupa partida. Argeşenii n-au mai fost în stare sa repete figura din Cupa şi s-au înclinat în faţa „cîinilor”, motiv pentru Sorinaccio sa îşi acuze elevii de non-combat şi sa îşi dea demisia! „Nu pot sa accept mediocritatea. Foarte mulţi dintre fotbaliştii mei nu cred în salvare, se gîndesc doar ca îşi vor gasi uşor alte echipe în Liga I”, a acuzat Cîrţu, care, în timpul jocului, de furie, a luat la ţinta, cu capul, plexiglasul bancii de rezerva!

Duminica a venit derby-ul oltenesc, Craiova – Pandurii. Orgolii mari, declaraţii bombastice, fotbal – ZERO! Cu riscul de a-i supara pe susţinatorii ambelor echipe, am vazut o reprezentaţie de mîna a patra, în care ne-am convins şi de „valoarea” portughezilor transferaţi de gorjeni, şi de posibilitaţile unei Craiove ratacitoare în peisajul fotbalului românesc. Trei puncte mincinoase pentru „juveţi”, fiindca pentru o asemenea farsa n-ar trebui sa se dea puncte!

De impresia penibila lasata de olteni ne-au mai scapat meciurile din Crîng, respectiv de la Galaţi. Golazzo-ul lui Sfîrlea este reprezentativ pentru ce a fost la Buzau -” un meci deschis, viu, cu ocazii de fiecare parte -„, un joc cu alte cuvinte placut ochiului. Pe Dunare, „încrîncenare” a fost cuvîntul de ordine, statistica „galbenelor” şi „roşiilor” fiind dovada suprema în acest sens. Rapid s-a impus la limita, a suferit mult pentru victorie, însa a luat trei puncte care întreţin speranţa la primul loc şi, la fel de important, pe Rednic în scaunul de antrenor.

Momentul apoteotic al etapei a avut loc în Ghencea, unde Steaua a dat ultimul asalt la titlul aparent deja acontat de CFR Cluj. Derby-ul promitea spectacol total şi nu ne-a înşelat, cu Trica marcînd golul prin care CFR lua conducerea în minutul 4! Tribuna stelista a amuţit minute bune, dar favoriţii ei s-au mobilizat, au construit cu o lejeritate sud-americana pe axa Mendoza – Moreno şi egalarea era doar o chestiune de timp. Într-adevar, centrarea lui Mendoza l-a pacalit pe Hirschfeld sa comita autogol, şi de aici s-a declanşat nebunia. Pe val, Steaua a transformat dupa pauza o noua faza fixa în gol, reuşita lui Dayro Moreno venind ca o lovitura de pumnal în spatele liderului. Clujul s-a zbatut, poate invoca doua penalty-uri clare pe care Tudor i le-a refuzat, însa pîna la urma fotbalul contabilizeaza faptele, nu lamentarile sau posibilitaţile. Într-un final superb, Ovidiu Petre le-a dat lovitura de graţie clujenilor. 3-1, şi am revenit la situaţia anterioara primei etape din 2008. S-a relansat totuşi campionatul?

           

Continuarea in numarul 100
(4 – 10 martie 2008)
Sport Magazin

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: