ANALIZA ETAPA A III-A/ Sarabanda de goluri

0
153

Etapa a III-a ne-a oferit spectacolul a 29 de goluri, cîteva surprize de proporţii (victoriile la indigo ale lui  Gaz Metan şi suferindei Urziceni) şi un lider, Rapid învingînd campioana în “Giuleşti”. În ceafa trupei lui Peseiro suflă însă Vasluiul

Ce campionat! Cam asta e expresia de pe buzele tuturor după ce cortina a căzut peste a treia rundă a primei ligi. Se conturează din ce în ce mai clar faptul că ne aşteaptă un campionat lung, de anduranţă, cu foarte multe surprize.

Fără să joace mare lucru, Steaua s-a impus şi la Iaşi. Lăcătuş nu este părăsit de noroc. După ce, în urmă cu o etapă, învingea cu un gol marcat în finalul meciului, acum a fost nevoie ca ieşeanul Pecnik să înscrie în propria poartă pentru ca Steaua să se desprindă în victorioasă.

Surprinzător pare şi traseul urmat de Vaslui. Echipa lui Porumboiu a bifat a treia victorie consecutivă, iar moldovenii chiar visează la titlu. Iată că în momentul de faţă Provincia respiră şi prin Vaslui, echipă care, în urmă cu un deceniu, nici nu exista pe eşichierul fotbalului românesc.

Marea lovitură a dat-o însă Mediaşul. Cine ar fi crezut? După fix o oră de joc, Timişoara deschidea scorul, iar Iancu îşi freca palmele mulţumit. Apoi, la Mediaş, Gazul a explodat. A auzit cineva de Curtean? Acum, după hattrick, cred că impresarii bat la uşa clubului din Mediaş.

Un meci absolut nebun a avut loc şi în Oltenia. Craiova a zburat, s-a prăbuşit, apoi a renăscut din propria cenuşă trecînd şi peste şocul unui autugol.

O altă pretendentă la locurile fruntaşe este Oţelul lui Grigoraş. Echipa de la malul Dunării trăieşte şi visează frumos prin evoluţiile sclipitorului Paraschiv. Un jucător asupra căruia îşi apleacă privirile şi selecţionerul Piţurcă.

Seara de sîmbătă s-a încheiat cu marele derby vişiniu. Rapid şi CFR au “dansat” frumos şi se anunţă pe bună dreptate principalele candidate la titlu. Un titlu care pare să capete forma unei locomotive vişinii, parcate lîngă Gara de Nord sau în triajul clujean.

La Tîrgu Jiu, Unirea Urziceni a obţinut trei puncte de aur pe terenul Pandurilor, în condiţiile binecunoscutei crize de efectiv cu care se confruntă formaţia ialomiţeană, dar şi absenţei de pe banca tehnică a antrenorului Dan Petrescu, suspendat în etapa precedentă. Fără prea multe opţiuni, Unirea a stat sus şi tactica sa a dat roade extrem de repede, cînd Rusescu a fost faultat în careu de Stanca, în minutul 12. “Agresorul” a văzut roşu, iar Mingote, trecut “în rezervă” pentru acest joc, şi-a reluat locul în poartă doar ca să încaseze un gol de la Mara. Tibi Bălan şi-a semnalat revenirea în trupa Urziceniului, marcînd pentru 2-0, iar Onofraş, cu un trasor, Galamaz şi Todoran au desăvîrşit o victorie indiscutabilă a oaspeţilor, neeclipsată de reuşita lui Tilincă.

“Doar cu Sportul mai marcam cinci într-un meci”, a declarat entuziasmat “Bursucul”, a cărui echipă, iată, s-a impus prin inteligenţă, chiar dacă a jucat în cîrje.

Miodrag Jesic este cu bagajele la uşă după ce barca Otopeniului a mai primit o ghiulea în plin, de data aceasta de la Dinamo. Cu toate că i-au muşcat ei primii pe “cîini”, chiar prin fiul risipitor Chiacu, ilfovenii au sfîrşit la fel ca în primele două etape, cu capul în pămînt. Le va fi foarte, foarte greu să iasă dintr- o groapă care creşte constant în adîncime. De cealaltă parte, salvată in extremis de stîngul lui Marius Niculae, formaţia din “Ştefan cel Mare” n-a impresionat, şi dacă şirul de prestaţii chinuite va degenera, n-ar fi exclus ca Rednic să se găsească în situaţia lui Jesic cît de curînd.

Epilogul rundei a opus două nou-promovate cu pretenţii, în fapt cîştigătoarele ultimei ediţii de Liga a II-a, FC Argeş şi FC Braşov. Înaintea meciului, Ionuţ Badea avertizase că nu acceptă decît un triumf, şi elevii săi au înţeles mesajul, pentru că au trecut la conducere încă din minutul 5, îngheţînd apoi tabela pe 1-0, deşi au terminat în zece oameni!

Chiar dacă dezideratul clubului din Trivale de a se clasa în primele şapte suna ca o glumă la începutul sezonului, el prinde tot mai multă consistenţă cu fiecare 90 de minute.

A fost o etapă remarcabilă atît prin numărul de goluri, cît şi prin spectacolul produs. Să sperăm că fotbalul va fi la fel de generos cu noi şi în weekend- ul următor.