ANALIZA ETAPA A II-A/ XI-le etapei

0
175

Antrenor: Jose Peseiro – Portughezul a reusit sa construiasca în scurt timp o echipa extrem de competitiva. Rapid a aratat în meciul cu Farul un fotbal modern, ofensiv si pragmatic, dupa chipul si asemanarea noului sau antrenor. Chiar daca nu a terminat meciul pe banca, fi ind trimis în tribuna de centralul Teo Craciunescu, Jose Peseiro poate fi considerat, fara teama de a gresi, principalul artizan al victoriei de sîmbata

Portar: Andrade
Înainte de începerea sezonului, brazilianul parea a fidoar a treia soluţie pentru postul de portar la Rapid. Conjunctura l-a ajutat sa ajunga titular, şi, daca va apara mereu cu a facut-o la Constanţa, are toate şansele sa-şi pastreze aceasta postura.

Fundas: Valentin Badoi
Experimentatul jucator de banda a facut legea pe partea dreapta a terenului, acolo unde, profitînd de faptul ca nu prea a fost presat de adversari, a urcat de multe ori şi cu folos în atac

Fundas: Mirel Radoi
Aflat la, probabil, ultimul meci în Ghencea înainte de transferul la campioana Italiei, capitanul Mirel Radoi a jucat ca de obicei, adica foarte bine, sporind regretele fanilor.

Fundas: Cadu
Fundaşul central al lui CFR a facut un joc foarte exact, fiind efectiv imposibil de depaşit de catre buzoieni. Portughezul a trecut şi pe lînga gol în minutul 39, cînd a trimis mingea în transversala.

Fundas: Pereira
Mijlocaşul adus de la Argentinos Juniors începe sa demonstreze de ce s-au platit 2,5 milioane de euro pentru el. Deşi a fost folosit fundaş stînga, Peralta şi-a aratat clasa. Uruguayanul de 23 de ani pare a fi una dintre piesele grele ale campioanei.

Mijlocas: Spadacio
Jucatorul venit în aceasta vara de la Nacional Madeira a facut diferenţa, înscriind ambele goluri ale partidei Farul – Rapid. Spadacio şi-a aratat în mai multe rînduri clasa, iar execuţia cu care a închis tabela a fost una de generic.

Mijlocas: Gabriel Paraschiv
Dupa plecarile lui Deac şi Szekely, antrenorul Grigoraş a lasat greul construcţiei pe Gabi Paraschiv. Mijlocaşul de 30 de ani s-a achitat excelent de sarcini şi, în plus, a aparut şi la finalizare, înscriind de doua ori. A fost cel mai bun de pe teren la partida Oţelul – CS Otopeni.

Mijlocas: Costin Lazar
Deşi toata lumea vorbeşte despre strainii care fac spectacol în noua echipa a Rapidului, cel în jurul caruia se învîrte acest angrenaj este un fotbalist român, Costin Lazar.

Mijlocas: Artiom Karamyan
Inepuizabilul mijlocaş al Timişoarei a reuşit sîmbata o prestaţie de zile mari. S-a aflat în prim-planul majoritaţii fazelor ofensive, a marcat doua goluri şi şi-a facut pe deplin datoria şi în aparare.

Atacant: Arturo
Rolul unui atacant este sa înscrie, iar atunci cînd o face în ultimele minute, aducînd victoria echipei sale, merita toate laudele.

Atacant: Bogdan Mara
Jucatorul Unirii Urziceni nu a avut mila de FC Argeş, echipa unde a evoluat o buna perioada de timp. Cele doua goluri marcate de Bogdan Mara au cîntarit decisiv în stabilirea cîştigatoarei.