ANALIZA ECHIPA NATIONALA/ Primele schimbari ale lui Razvan

0
140

Odată cu numirea lui Răzvan Lucescu în funcţia de selecţioner la echipa naţională vor apărea mai multe schimbări. Mai mulţi jucători ocoliţi de Victor Piţurcă, printre care şi Tiberiu Ghioane, semi-finalist în Cupa UEFA, vor avea şansa lor în viitorul apropiat la prima reprezentativă

O nouă eră va începe la echipa naţională peste mai puţin de o lună. Partida Lituania – România este prima din “epoca” Răzvan Lucescu. La 40 de ani, Lucescu Junior este unul dintre cei mai tineri selecţioneri ai României din toate timpurile.

Revin Daniel Niculae şi Ghioane

Odată cu numirea lui Răzvan Lucescu, la echipa naţională vor ajunge câţiva jucători care au lipsit în ultima parte a mandatului lui Victor Piţurcă. Astfel, Tiberiu Ghioane va fi cel mai probabil noul mijlocaş dreapta al primei reprezentative, după ce a fost ignorat de Piţurcă în ultimii ani, deşi a reuşit meciuri remarcabile atât în Liga Campionilor, cât şi în campionatul Ucrainei. Daniel Niculae, care s-a retras din naţională după ce a fost batjocorit de fostul selecţioner, are şanse mari să fie în primul 11 în meciul cu Lituania de la începutul lui iunie. De asemenea, de la prima reprezentativă nu vor lipsi Mazilu şi Lazăr, jucători nebăgaţi în seamă de Victor Piţurcă.

Nu mai urăşte Steaua

Cunoscut drept un anti-stelist convins, Răzvan Lucescu recunoaşte că a uitat de rivalitatea din trecut faţă de echipa din Ghencea, iar Rădoi, Goian, Ghionea sau Nicoliţă vor fi mai mult ca sigur printre primii convocaţi de noul selecţioner.

Fost portar, Răzvan Lucescu le-a urmat la naţională în funcţia de selecţioner mai multor jucători ofensivi, precum Anghel Iordănescu, Gheorghe Hagi sau Victor Piţurcă.

Nu a jucat la naţională

Răzvan Lucescu a debutat în divizia A la Sportul Studenţesc, în sezonul 1987-1988. După nouă ani în tricoul “studenţilor” din Regie, Lucescu Junior a ajuns la FC Naţional. În sezonul 96-97 a fost aproape să cucerească eventul cu gruparea din Cotroceni. A urmat un împrumut la Sportul şi alte două campionate la FC Naţional. A trecut un an pe la FC Braşov, iar în 2000 a ajuns la Rapid, echipă cu care avea să se identifice în următorii ani. A mai jucat la FCM Bacău şase meciuri şi încă unul la giuleşteni în sezonul 2002-2003, când ocupa şi funcţia de vice-preşedinte. În cei 16 ani de carieră, Răzvan Lucescu a bifat 240 de partide în liga I, nouă în cupele europene, dar nici un joc la echipa naţională.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here