ANALIZA/ DRAMELE unui sezon nebun

0
125

CFR Cluj a devenit campioană după ultimul minut al ultimei etape, datorită şi declinului evident al echipelor din Capitală. Steaua, Rapid şi Dinamo îşi urlă neputinţa, în timp ce Ceahlăul şi-a tras de una singură un glonţ în cap

Recent încheiata ediţie de campionat va rămîne în istoria competiţiei prin suspansul creat la ambii poli pînă la şi după ultimul fluier final. Meciuri trucate, pungi cu bani, un autogol echivalent cu o retrogradare, ameninţări cu puşcăria. Cam acestea sînt ingredientele unui an fotbalistic fără precedent. Şi, pe ici, pe colo, cîte o picătură de fotbal. Teoretic, competiţia se încheiase miercuri seară, însă a continuat şi în zilele următoare. Propunerea de depunctare a Stelei, precum şi “cazul Oţelul – FC Vaslui” ne-au ţinut în continuare cu urechile ciulite.

Strigătul provinciei

Într-un campionat cum n-a fost altul, lupta pentru supremaţie a devenit acută. Două locuri în Liga Campionilor şi alte patru în Cupa UEFA au trezit ambiţii mari. Capitala credea că totul va veni de la sine, Dinamo gîndea din punctul de vedere al campioanei en-titre, în timp ce Steaua şi Rapid aveau convingerea că punctele adunate în Cupa UEFA li se cuvin din start. Realitatea din teren ne-a arătat o Provincie dispusă la orice sacrificiu pentru a reveni, după mulţi ani, în prim-plan. Clasamentul final a arătat o Capitală strecurată cu greu în prima parte, dar fără nici o reprezentantă în Cupa României. Cert este că CFR Cluj s-a încununat cu laurii campioanei, Unirea Urziceni şi Poli Timişoara vor încerca să demonstreze în Europa că nu doar Bucureştiul există pe harta României. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here