Ana-Maria Popescu: Îmi doresc ca Simona Halep să iasă și mai puternică din această poveste

Ana-Maria Popescu își dorește ca Simona Halep să iasă şi mai puternică după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la un control antidoping.

“Nu cred că poate cineva să îşi imagineze sau să se pună în pielea Simonei acum. Consider însă că nu toţi trebuie să avem o părere despre acest subiect. Eu îmi doresc foarte mult ca Simona să iasă şi mai puternică din acest episod.

Vestea, bineînţeles, că vine ca un şoc… pe mine efectiv m-au trecut fiorii când am citit. Pentru că întreaga mea carieră de asta mi-a fost cel mai frică, de doping. Nu mi-a fost frică de accidentări. Chiar şi acum, când ştiu că nu mă mai caută nimeni. pur şi simplu mă uit de două ori dacă sticla de apă e sigilată înainte să beau din ea.

Iar primul meu gând când m-am retras din activitate nu a fost să-mi iau echipamentul să merg la sală. ci să anunţ WADA unde sunt ca să vină pentru un eventual test. De asta spun că rămâi cu nişte lucruri şi sper ca Simona Halep să iasă mai puternică din această poveste.

Pentru că eu nu o văd pe Simona capabilă să ia cu bună ştiinţă ceva. Să ne aducem aminte că ea nu a participat la JO de la Rio pentru că îi era teamă de virus … şi atunci cum să bagi nişte chimicale în tine cu bună ştiinţă? Pentru că am citit toţi ce efecte adverse pot avea”. A afirmat fosta campioană olimpică, mondială şi europeană la scrimă.

Ana-Maria Popescu (37 de ani) îi sfătuieşte pe toţi sportivii români să îi contacteze pe oficialii Agenţia Naţională Anti-Doping. de fiecare dată când nu sunt siguri de ceea ce consumă.

“Eu chiar îi rog şi îi îndemn pe toţi sportivii să îi deranjeze pe cei de la Agenţia Naţională Anti-Doping. Eu cât am fost sportivă nici nu conta ora la care îi deranjam. Aveam senzaţia că ei sunt singurii oameni care pot spune ‘Da’ sau ‘Nu’.

De aceea cred că e un moment bun să începem să facem din ce în ce mai multe seminarii şi cursuri pentru sportivi pe această temă. începând cu categoriile mici de vârstă. Ca să nu ajungi să fii sportiv senior şi să nu ştii cu ce se mânâncă. Deci cei de la cluburi, federaţiile şi ANAD trebuie să fie mai activi în zona aceasta”.
.
”Simona Halep, 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12. 1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)”. A anunţat Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Halep, care ocupă în prezent locul 10 WTA, a fost testată pozitiv la US Open.

Stiri recente

FC Rapid a învins FC Voluntari, scor 4-1. Dugandzic, hattrick și a devenit golgeterul Superligii

FC Rapid a învins, acasă, scor 4-1, pe FC Voluntari, în etapa a XXIV-a din Superligă. Marko Dugandzic a...