Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal extern

AMERICA DE SUD/ Totul despre Copa Libertadores

Cu excepția unei perioade din deceniul al optulea, cînd formația argentiniana Independiente Buenos Aires a cîstigat patru ediții consecutive, competiția continentală este rareori dominată de o singură echipă. Specificul Copei Libertadores îl reprezintă înflăcararea cu care suporterii se manifestă pe stadioane, fapt care adesea degenerează în violentă. Meciurile nu sînt atît de spectaculoase și deschise, așa cum ne-am aștepta din partea unor latino-americani, pentru că fotbaliștii și antrenorii resimt o mare presiune din partea propriilor susținători.

Presiunea ucide spectacolul

În Europa, acest fapt conduce la o tacticizare excesiva, în timp ce, în America de Sud, consecința presiunii exagerate se reflectă într-un joc fragmentat. Pe fondul temperamentului lor vulcanic, spiritele jucătorilor se aprind, iar gesturile lipsite de fair-play eclipsează evoluția din teren. Nu doar o dată s-a întîmplat ca, după meci, jucătorii să dea socoteală suporterilor fervenți sau ca arbitrii să fie escortați în afară stadionului cu mașină blindată. Însa, în mod tradițional, căutătorii de vedete ai marilor cluburi europene sînt cu ochii pe jucătorii talentați și de perspectivă ai campionatelor sud-americane. 
 
Ajunsă anul acesta la cea de-a 47-a ediție, Cupa Libertadores a reunit 38 de echipe, distribuite astfel: campioana en-titre (FC São Paulo), cîte 5 cluburi din Argentina și Brazilia și cîte 3 din Bolivia, Chile, Columbia, Ecuador, Mexic, Paraguay, Peru, Uruguay și Venezuela. 
 
Brazilienii sînt în top
 
Fără să aibă o evoluție senzațională în grupe, São Paulo a avut un parcurs convingător în fazele superioare și este creditată cu mari șanse de a-și apăra titlul cucerit în 2005. Recent, echipa din sudul Braziliei a cîstigat în deplasare meciul țur al semifinalei, cu mexicanii de la Chivas Guadalajara. Demn de menționat este faptul că unicul gol al meciului a fost marcat de portarul Rogerio Ceni, din penalty. Statisticienii au consemnat al 62-lea gol al lui Ceni într-un meci oficial, performanță cu care îl egalează pe celebrul apărător al buturilor paraguayului, Chilavert, în topul portarilor-golgheteri. Se profilează o noua finală integral braziliană, la fel că anul trecut, pentru că Internacional de Porto Alegre are toate șansele să treacă pe teren propriu de paraguayenii de la Libertad, în returul semifinalei, care va avea loc pe 2 august. Autor: Mihai Dumitru. Data: 31 iulie 2006

Foto: Corinthians a câştigat în 2012 primul trofeul Copa Libertadores din istoria clubului

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: