Amaury, parteneriat cu UEFA pentru organizarea Balonului de Aur. Două noi premii

Grupul Amaury, proprietarul L’Equipe şi France Football, creatorul Balonului de Aur, a anunţat semnarea unui nou parteneriat cu UEFA pentru a coorganiza ceremonia de premiere pentru cel mai prestigios premiu individual începând din 2024.

Amaury va rămâne proprietarul trofeului Balonului de Aur şi va continua să supravegheze votul. Colegiul electoral, format din 100 de jurnalişti din primele 100 de naţiuni în clasamentul FIFA, rămâne neschimbat.

UEFA va fi însă responsabilă pentru drepturile comerciale asupra trofeului şi va organiza ceremonia anuală împreună cu grupul Amaury.

O altă consecinţă a acestui parteneriat: locaţia. În timp ce evenimentul anual are loc la Paris din 2016, va exista posibilitatea după 2024 de a organiza ceremonia în altă parte în Europa.

„Am vorbit cu Aleksander (Ceferin, preşedintele UEFA) despre posibilitatea de a face asta de acum înainte în alte capitale europene.

Nu va fi 2024, pentru că vom rămâne la Paris pentru această ediţie. Dar ulterior ar putea fi o posibilitate de a muta ceremonia”, a explicat Jean-Étienne Amaury, director general al grupului Amaury, pentru L’Equipe.

Vor fi acordate două noi premii: cele pentru cel mai bun antrenor pentru masculin şi feminin, care se vor adăuga celor opt trofee existente (Balon de Aur masculin, Balon de Aur feminin, Trofeul Kopa pentru cel mai bun tânăr, Trofeul Iaşin pentru cel mai bun portar, Trofeul Müller pentru cel mai bun marcator, clubul masculin al anului, clubul feminin al anului şi Premiul Socrates care recompensează iniţiativele societale sau caritabile ale jucătorilor).

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...