Alexandru Dedu, despre situația la zi din handbalul românesc

Președintele Federației Române de Handbal a oferit câteva indicii despre cum vor fi încheiate campionatele la feminin și masculin

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu a vorbit despre desemnarea echipelor campioane, în contextul în care, până la 1 iunie, trebuie anunțate la Federația Europeană de Handbal (EHF) numele formațiilor care vor participa în Liga Campionilor.

În Liga Florilor Mol, CSM București este la egalitate de puncte cu CSM Râmnicu Vâlcea, însă echipa din Capitală are un joc mai puțin disputat. “Prima oară să vedem dacă va fi desemnată campioana. Ceea ce e sigur este că va fi desemnat clubul care va participa în Liga Campionilor”, a declarat Alexandru Dedu, lăsând de înțeles că e posibil să nu se decerneze niciun trofeu.

La băieți, în Liga Zimbrilor, Dinamo conduce în clasment, cu cinci puncte peste Potaissa Turda. “Dinamo este pe locul întâi, dar dacă o luăm pur mathematic,  și asta a fost una dintre discuțiile cu toate cluburile la toate eșaloanele, atât feminine, cât și masculin, a fost că atâta timp cât există o șansă cât de mică pentru un club de a nu retrograda sau de a câștiga campionatul sau de a termina pe locul doi sau trei, nu poți să spui 100% nimic fiindcă nu este corect.  În funcție de realitatea de acum trebuie luate niște decizii care sigur nu vor mulțumi pe toată lumea”, a spus Alexandru Dedu. E posibil și aici, conform acestor declarații, să se meargă pe varianta anunțării echipei care ne va reprezenta în Liga Campionilor, fără să existe vreo ceremonie de acordare a titlului pe plan intern.

Totul se va decide pe 18 mai, în ședința Consiliului de Administrație al Federației.

Stiri recente

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la China Open

Sorana Cîrstea, locul 26 mondial, a fost eliminată în primul tur la China Open, turneu de categorie WTA 1000,...