Albania – Bulgaria / Fuga dupa razbunare

0
114

Bulgarii joacă miercuri la tirana obligaţi să cîştige şi de situaţia din clasament, dar şi pentru a-şi lua revanşa după remiza “albă” din meciul tur, care i-a frînat în clasament

La 28 martie, se înregistra prima surpriză în grupa G a preliminariilor pentru Euro 2008: Bulgaria nu reuşea să învingă Albania pe propriul teren. Doar 0-0 la Sofia, cu băieţii lui Hristo Stoicikov ratînd o sumedenie de ocazii. Rezultat bun pentru România şi pentru Olanda. A fost a treia remiză a vecinilor noştri, după 2-2 la Constanţa şi 1-1 acasă, cu Olanda. Au pierdut apoi returul din “Ţara lalelelor”, iar ratarea victoriei cu Albania a cîntărit şi mai mult. Actualul tehnician al bulgarilor, Dimitar Penev, pregăteşte returul de la Tirana cu doi convocaţi reveniţi după aproape doi ani la lot: Martcho Davcev şi Kaloian Karadzinov, ambii de la Lokomotiv Sofia, primul avînd doar trei minute jucate pentru echipa naţională. Alţi oameni apăruţi datorită prestaţiilor bune de la cluburi, din ultimul timp, sînt Valentin Iliev, Iordan Todorov (ambii de la ŢSKA Sofia) şi Blagoi Georgiev (MSV Duisburg). Bulgarii au stat în etapa de sîmbătă, astfel că au avut mai mult timp de pregătire decît adversarii lor, relativ obosiţi după deplasarea din Slovenia.

Albanezii au probleme de lot

În ultimul joc disputat în preliminarii pe propriul teren, albanezii au fost la cîteva zeci de secunde de a provoca o nouă surpriză, chiar mai mare decît cea de la Sofia. Ei au reuşit să menţină scorul nemodificat împotriva Olandei pînă în prelungiri! A marcat Van Nistelrooij abia în minutul 90+1, cînd gazdele jucau în inferioritate numerică. Astfel, Albania nu ne-a mai putut ajuta încă o dată, însă rămînem de acolo, deocamdată, cu trei puncte luate de la Tirana (2-0) şi cu remiza lor de la Sofia. Pentru jocul de miercuri, selecţionerul gazdelor, Otto Baric, se confruntă cu cîteva probleme, cauzate de suspendări şi de accidentări. Dacă Armend Dallku poate reveni după ce fusese suspendat la partida cu Slovenia, Lorik Cana şi Edmons Kapllani sînt nevoiţi să mai stea un meci, respectiv cel împotriva Bulgariei. Nici Besart Berisha nu poate juca miercuri, însă din cauza unei accidentări. Astfel, Baric a fost nevoit să cheme trei debutanţi la lot, pe “căpitanul” selecţionatei “Under 21″, fundaşul Andi Lila, pe mijlocaşii Elis Bakaj şi Dorian Bilikbaşi.

Sport Magazin numarul 81 (15 – 21 octombrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here