Adrian Crisan, mindru ca este roman

Pe 4 martie, Adrian Crişan egala un record vechi de peste 40 de ani în tenisul de masă autohton. Jucătorul născut în Bistriţa cucerea al patrulea titlu naţional consecutiv şi totodată al şaselea din carieră, performanţă obţinută în istorie doar de alţii doi sportivi: Nicu Naumescu şi Radu Negulescu. Pe 25 martie, la Belgrad, va debuta o nouă ediţie a CE de tenis de masă, competiţie unde România nu va conta pe serviciile campioanei europene Mihaela Steff, aflată încă în conflict cu federaţia de specialitate. În aceste condiţii, cel mai titrat jucător român va fi Adrian Crişan (locul 25), cel care de altfel conducea în 2005, la CE de la Belgrad, echipa naţională spre o nesperată medalie de bronz. După eşecul înregistrat la CM de anul trecut, cînd a ocupat abia locul 17, echipa feminină va încerca să-şi ia revanşa, iar potenţialul imens al multiplelor campioane europene de juniori Daniela Dodean şi Elizabeta Samara este principalul atu al delegaţiei noastre la CE de la Belgrad.

Reporter: Putem repeta isprava din 2005, cînd am luat bronzul european pe echipe? Adrian Crisan: Întîlnim ara gazda Serbia în saisprezecimi si va un meci di cil. Daca jucam însa cu to ii la nivelul nostru obisnuit, este posibil sa trecem mai departe si chiar sa ne luptam pentru medalii.

Reporter: La simplu nu te gîndesti?
Crisan: Ba da, visez la medalia care îmi lipseste. Aici depinde însa mult de forma de moment. Spre exemplu, l-am învins în cariera de sapte ori pe Timo Boll, cel mai bun jucator european, dar am pierdut în fa a altor adversari mai slabi cota i

Reporter: Cum î i merge la echipa de club, TTF Liebherr Ochsenhausen?
Crisan: Nu am avut un sezon prea bun, deoarece ne-a plecat un chinez de mare valoare. Ma simt totusi bine aici, Bundesliga este cel mai puternic campionat din lume si inten ionez sa îmi duc la bun sfîrsit contractul, care expira în 2010.

Reporter: Crezi ca tinerele noastre talente se pot realiza profesional doar transferîndu-se la un club din strainatate?
Crisan: Ideal ar sa se în in eze în ara cîteva cluburi puternice care sa participe în cupele europene, dar deocamdata nu este asa.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 19 martie 2007

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...