Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi de iarna

Adrenalina la maxim

Fost dublu campion mondial la snowboard, Martin Freinademetz s-a reorientat în ultimii ani către motociclism. într-o cursă continuă după senzaţii tari, austriacul a lăsat Alpii pentru Carpaţii mioritici şi va concura la raliul Dakar 2007 sub licenţă românească.

Poreclit „Dominatorul” în lumea iubitorilor de snowboard, Martin este un personaj aparte, pentru care distracţia, aventura şi performanţa se combină într-un mod unic.
Cum altfel ar putea fi caracterizat un sportiv care concurează într-o competiţie de snowboard îmbrăcat în gorilă şi care iese totuşi învingător?!.

Reporter: Care este legătura ta cu România?
Martin Freinademetz: în primul rînd soţia mea este născută aici, iar copii mei vorbesc româneşte. Am mulţi prieteni în România, este o ţara frumoasă cu multe posibilităţi în practicarea motorbike-ului.

Reporter: Cum ai ajuns totuşi să concurezi pentru ţara noastră?
MF: Trăiesc aici de trei ani şi am devenit apropiat de Federaţia Română de Motociclism cu ocazia organizării Red Bull Maniacs.

Reporter: Eşti un sportiv cu renume în Austria. Cum au reacţionat conaţionalii tăi la anunţul că vei participa la Dakar pentru România?
MF: Sînt cetăţean austriac, dar eu concurez în primul rînd pentru mine. Am fost profesionist toată viaţa mea şi aşa voi rămîne. Au fost multe reacţii pozitive şi un interes foarte mare. Am primit chiar şi mesaje de felicitare de la oameni, cu care nu am mai vorbit de zece ani.

Reporter: Acum cîţiva ani te luptai cu zăpezile. Cum poţi explica aventura ta în deşertul Saharei?
MF(rîde): La început, motociclismul era doar un hobby pentru mine. Am vrut să particip în raliul Dakar încă din 1996, dar s-a suprapus calendarul cu concursurile de snowboard. După aceea au apărut copii, am venit în România să organizez competiţii de motocros şi enduro şi
nu am mai avut timp de aşa ceva.

Reporter: Care este obiectivul tău la Dakar?
MF: Vreau doar să ajung la finiş şi, dacă voi reuşi acest lucru, la anul voi reveni cu o motocicletă mai performantă.
Va fi destul de dificil pentru că nu sînt foarte obişnuit cu viteza, la enduro se merge ceva mai încet, dar nu mie frică de nimic.

Palmares snowboard:
Dublu campion mondial
De cinci ori campion european
De cinci ori cîştigător al turneului PRO TOUR
Palmares moto:
X-Track (Croaţia) 1999 Locul 2
Roof of Afrika (Lesotho) 2004 Locul 6
Finala Enduro CE (România) 2004 Locul 1 amatori

Citeste mai multe!

Pentru informații sau colaborări ne puteți contacta la:

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: