test

ADIO, EUROPA!

Ce bine ar fi fost dacă meciul dintre Dinamo şi Benfica s-ar fi încheiat la pauză. Măcar băieţii lui Rednic, admirabili timp de 45 de minute, ar mai fi avut şansa penalty-urilor şi nimeni nu i-ar fi omorît dacă ar fi pierdut. Dinamo a fost însă incapabilă să păstreze un rezultat care egala situaţia după două manşe. “Roş-albii” au plătit din nou tribut mentalităţii păguboase tipice românilor. Egalaţi în startul reprizei secunde, s-au stins, uitînd că meciul mai avea încă 45 de minute, cu tot cu prelungiri. Răniţi în orgoliul mioritic, dinamoviştii s-au împăcat cu soarta, permiţîndu-i Benficăi să facă cea mai bună repriză din ultimele luni. Diferenţa dintre Dinamo şi Benfica a fost practic inexistentă în prima repriză, atît timp cît oamenii lui Rednic au crezut într-o calificare dorită de toată lumea. Nu este însă îndeajuns să te bazezi la nesfîrşit pe noroc şi pe paradele lui Lobonţ. în pană de idei, mijlocaşii au sufocat practic jocul între apărare şi atac. Niculescu şi Dănciulescu îi simt din plin lipsa lui Ionel Ganea, omul lăsat atît de uşor să plece în iarnă la Rapid.

Marfă second-hand

Eliminarea din Cupa UEFA ar trebui să-i pună pe gînduri pe oficialii lui Dinamo, care pentru prima oară de la Revoluţie au înţeles că nu se poate face performanţă vînzînd la nesfîrşit jucători. Nu se poate face însă performanţă nici cu jucători second-hand. în afara lui Lobonţ, Dinamo nu a reuşit nici un transfer mai de Doamne-ajută în această iarnă. Şi asta în situaţia în care îşi cunoştea adversara din Cupa UEFA încă de anul trecut. “Roş-albii” au mizat prea mult pe forma mai puţin bună a Benficăi, pe gafele închipuite ale lui Quim şi pe optimismul deşănţat al lui Cristi Borcea. Dinamo va cîştiga campionatul intern. Cel puţin asta spun calculele hîrtiei. Ce va face însă într-o competiţie, UEFA Champions League, în care nu are nici cea mai mică experienţă? Rivala de moarte, Steaua, nu s-a făcut de rîs. Asta în primul rînd datorită experienţei pe care o are în lupta sa permanentă cu Europa. Şi Steaua mai are ceva. Un stadion, care se transformă în vulcan la meciurile importante. în “Groapă”, încurajările fanilor, de trei ori mai puţini decît în Ghencea, se disipează în atmosferă, aidoma jocului echipei lui Rednic din a doua repriză a meciului cu Benfica.

Acolo unde se avîntă vulturii, nu latră cîinii

Gabaritul superior al elevilor lui Rednic nu a făcut diferenţa. Dinamoviştii au fost depăşiţi net la toate capitolele de oponenţii portughezi. Echipa din Ştefan cel Mare a început tare, însă a cedat fizic şi psihic, recunoscîndu-se învinsă de o echipă care a jucat totuşi de la egal la egal cu Manchester United şi Celtic Glasgow. SportMagazin vă oferă o comparaţie între oamenii lui Mircea Rednic şi cei ai lui Fernando Santos, o comparaţie între jucătorii a două formaţii pe care le despart, la nivelul bugetelor, aproape 50 de milioane de euro.

Lobonţ
Portarul cîinilor a fost sigur pe el, providenţial în ultimele cinci minute ale primei reprize, cînd Dinamo a fost supusă unui adevărat asediu. Nu are însă o defensivă pe măsura valorii sale. Golurile încasate, ambele din faze fixe, au fost “opera” oamenilor din apărare, incapabili să-şi însuşească lecţia marcajului.
Quim
Un portar cu nimic superior lui Lobonţ. Are însă avantajul unei apărări “beton”, pe care dinamoviştii au subestimat-o.
George Blay
Metronomul de pe banda dreaptă a lui Dinamo a impresionat prin forţă şi siguranţă. Doar pînă la pauză. La reluare, la fel ca şi ceilalţi “cîini”, şi-a pierdut din răutate.
Nelson
Un fundaş dreapta modern, cu o viteză şi un dribling fantastice. La Bucureşti însă, Fernando Santos nu l-a lăsat decît foarte rar să urce în atac.
Cosmin Moţi
Fostul jucător al Craiovei a fost punctul nevralgic al apărării dinamoviste. A încasat un cartonaş galben foarte repede, după care s-a temut de un al doilea. La fazele fixe a fost complet depăşit.

Luisao
Imperial! Brazilianul a dat o adevărată lecţie de fotbal. Curat în intervenţii, este omul care dă siguranţă oricărei apărări din lume.
Radu Ştefan
A jucat slab, în nota echipei.
Anderson
S-a spus despre el că ar fi mai valoros decît Ricardo Rocha, omul vîndut englezilor de la Tottenham. La Bucureşti a arătat că şi Dunga poate conta pe el, la orice oră, în naţionala Braziliei. A dat golul care a rezolvat practic ecuaţia calificării.

Continurarea in numarul 54 al Sport Magazin powered by kicker

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...