Accidentare cauzata de o capusa

Mijlocasul ofensiv al lui Bayern Munchen, Bastian Schweinsteiger, a dezvaluit vineri ca misterioasa sa afectiune la genunchiul drept, care l-a impiedicat sa joace de la jumatatea lunii aprilie, a fost cauzata de muscatura unei capuse, informeaza AFP.

“Acea muscatura de capusa m-a impiedicat sa ma antrenez. Medicii au identificat agenti ai maladiei Lyme”, a explicat internationalul german.

Maladia Lyme este transmisa la om de muscaturile de capusa, paraziti care traiesc in padurile din sudul Germaniei si pot provoca complicatii neurologice. Principalele gazde ale capuselor care raspandesc maladia Lyme sunt: caprioara, soarecele de camp, alte animale salbatice, dar si caini, pisici sau cai, iar daca aceste capuse ajung pe om, este nevoie totusi de mai mult de 24-36 ore de la atasarea capusei de om pentru a produce infectarea organismului.

Cu patru etape inainte de finalul campionatului, Bayern este pe locul 4 in Bundesliga, la 9 puncte in spatele liderului Schalke.

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...