Abramovici, tentat sa renunte la Chelsea

0
89

La câţiva ani după ce clubul englez Chelsea Londra a fost achiziţionat de magnatul rus Roman Abramovici, acesta ar putea să cedeze echipa din cauza problemelor financiare.

În urmă cu câţiva ani fotbalul mondial era revoluţionat de magnatul rus Roman Abramovici, cel care prin achiziţionarea clubului Chelsea Londra a transformat definitiv fotbalul din sport în afacere.

Numai în prima fază Abramovici a cheltuit peste 500.000.000 euro pentru achiziţii şi crearea unui adevărat complex sportiv care să ajute la creşterea performanţelor echipei dar şi a bugetului.

Au urmat alte investiţii, alte vedete aduse pe Stamford Bridge şi două titluri de campioană a Premier League însă nici o Liga Campionilor, obiectivul suprem al oricărei echipe de top.

Ciclul lui Abramovici la Chelsea pare acum a se încheia mai repede decât se aştepta oricine, în condiţiile în care magnatul rus urmează să treacă printr-un divorţ extrem de costisitor.

Nemulţumit de faptul că echipa sa nu câştigă Liga Campionilor şi a pierdut iniţiativa în Premier League dar afectat şi psihic de divorţ, Abramovici ar urma să vândă Chelsea pentru a se redresa financiar în condiţiile în care soţia sa va primi în urma divorţului jumătate din averea estimată la 16 miliarde de euro.

Astfel, jucători precum Michael Ballack, Andrei Şevcenko, Didier Drogba, John Terry, Arjen Robben sau Frank Lampard ar putea fi cumpăraţi pe bani mai puţin decât de obicei iar Jose Mourinho şi Lampard se pare că sunt deja cu un picior în ograda lui Real Madrid.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here