Abramovic a cumparat cea mai scumpa casa din lume

0
94

Miliardarul rus Roman Abramovici, patronul clubului englez de fotbal Chelsea Londra, a plătit 310 milioane de euro pentru a-şi cumpăra ”cea mai scumpă casă de pe planetă”, o vilă enormă de pe Coasta de Azur care a aparţinut în trecut defunctului preşedinte al FIAT, Gianni Agnelli.

Potrivit tabloidului britanic Daily Express, miliardarul – instalat la Londra de unde gestionează vastul său imperiu industrial şi financiar – s-a îndrăgostit la prima vedere de majestuoasa vilă, La Leopolda, când a vizitat-o împreună cu prietena Daria Jukova, notează ANSA.

‘La Leopolda’ este situată în localitatea Villefranche-sur Mer şi are în faţă un parc pitoresc uriaş care coboară lent spre ţărm. Se pare că are o panoramă spre mare cu care nicio altă casă de pe Coasta de Azur nu se poate mândri.

La origine, vila a fost construită de regele Leopold al Belgiei (aparent, pentru amantele sale), iar printre proprietari s-ar fi numărat în trecutul recent şi fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Vila – proprietate a văduvei bancherului Edmund Safra care i-ar fi cedat-o lui Abramovici contra sumei de 250 milioane de lire sterline – are nevoie de un stăpân extrem de bogat, fiindcă numai pentru întreţinerea parcului există 50 de angajaţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here