60 de meciuri amanate in Germania

Aproximativ 60 de meciuri care urmau să se dispute în acest weekend în landul german Saxonia vor fi anulate, după violenţele care au avut loc sămbăta trecută. Federaţia de fotbal din Saxonia a luat această decizie în urma incidentelor produse la finalul unei partide din campionatul rezervat amatorilor, disputată la Leipzig, între formaţia locală Lokomotiv şi echipa Erzgebrige Aue II. După joc, 800 de huligani i-au atacat pe cei 300 de poliţişti care asigurau ordinea, violenţele soldându-se cu 42 de răniţi, 36 dintre aceştia provenind din rândul forţelor de poliţie.

Măsura de anulare a partidelor din Saxonia fusese solicitată de preşedintele Federaţiei germană de fotbal (DFB), Theo Zwanziger, care a declarat: „Nu putem permite ca astfel de incidente, produse pe trei sau patru arene, să lase impresia că întregul fotbal german este contaminat”.

Pentru a evita pe viitor repetarea unor astfel de evenimente, ministrul de interne din Saxonia, Albrecht Buttolo, a evocat posibilitatea deplasării unor echipe de procurori sportivi pe stadioane, pentru a emite rapid mandatele de arestare împotriva suporterilor care comis acte de violenţă. Acestă măsură a fost deja testată cu succes în cursul Cupei Mondiale de fotbal de anul trecut, găzduită de Germania.

în plus, dacă responsabilii cluburilor nu reuşesc să asigure securitatea, nu este exclusă varianta interzicerii accesului publicului pe stadioane, după modelul italian. „Prefer un stadion gol, decât un poliţist mort”, a subliniat ministrul german.