Liber pentru spectatorii vaccinati pe stadioane

Ministerul Tineretului si Sportului a anuntat marti ca participarea spectatorilor la evenimentele sportive va fi permisa doar celor vaccinati impotriva COVID-19, celor care au trecut prin boala sau care pot prezenta un test negativ RT-PCR sau antigen.

“Incepand cu data de 13 mai, organizatorii de evenimente si competitii sportive care isi doresc sa contribuie la organizarea de evenimente test/pilot se pot adresa cu propuneri Ministerului Tineretului si Sportului. Acestia vor putea depune planuri care sa descrie cat mai amanuntit conditiile de desfasurare a evenimentului, in raport cu conditiile de mai jos.

Astfel, participarea este permisa: persoanele care sunt vaccinate (cu schema completa); persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2; persoanele care prezinta rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, in conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului si sportului si al ministrului sanatatii”, se arata intr-un comunicat al MTS.

Guvernul Romaniei a creat cadrul legal care sa permita revenirea spectatorilor la competitiile sportive, prin hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13 mai 2021, adoptata in cadrul sedintei de luni.

Dupa analizarea planurilor propuse de organizatori, Ministerul Tineretului si Sportului le va transmite spre avizare catre Ministerul Sanatatii pe acelea care indeplinesc toate conditiile legale. Dupa obtinerea acestui aviz, propunerea va fi inaintata catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, care va emite o hotarare in acest sens.

Astfel, aceste competitii se vor putea desfasura cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test/pilot, cu aprobarea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, pe baza propunerii Ministerului Tineretului si Sportului si cu avizul Ministerului Sanatatii, potrivit Anexei 3 din Hotararea de Guvern.

Prin acest text legal, Guvernul Romaniei a creat si cadrul de desfasurare a meciurilor din cadrul turneului final EURO 2020, in prezenta spectatorilor, indeplinindu-si obligatiile asumate prin Memorandumul asumat la inceputul lunii aprilie.

“Am facut un pas important spre revenirea la normalitate in sport, dar si in viata comunitatii, pe care sportul a avut dintotdeauna menirea sa o anime, sa o uneasca. Toate eforturile pe care le-am facut pana acum au meritat, iar bucuria este pe masura. Lumea sportului era mai saraca fara spectatori, caci doar impreuna ne putem bucura de emotia si frumusetea spectacolului sportiv. Oamenii au nevoie sa fie alaturi de echipele si sportivii pe care ii iubesc, acestia au nevoie de sustinerea si caldura suporterilor, iar acest lucru este acum din nou posibil”, a declarat ministrul Tineretului si Sportului, Eduard Novak.

Stiri recente

Dacă Messi juca pentru noi, iar Lewandowski pentru Argentina, Messi nu ar fi marcat, iar Lewandowski ar fi înscris 5 goluri – spune selecționerul...

Selecţionerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz consideră că Robert Lewandowski ar fi marcat 5 goluri dacă ar fi jucat pentru Argentinei...