Te asteptam si pe retelel sociale

Sport Fashion

288.000 de dolari pentru un echipament purtat de Michael Jordan

Precedentul record referitor la cea mai mare sumă plătită pentru un echipament sportiv aparținea tot unei linii semnate de fostul baschetbalist american.

Michael Jordan, socotit cel mai mare baschetbalist al tuturor timpurilor, este din nou în lumina reflectoarelor, după lansarea, de către Netflix, a documentarului The Last Dance, dedicat carierei lui sportive.

La scurt timp după difuzarea primelor episoade, echipamentul purtat de Michael Jordan într-un meci cu Detroit Pistons, din aprilie 1997, a fost vândut la o licitație în schimbul a 288.000 de dolari, stabilindu-se astfel un nou record pentru un asemenea produs. Vechiul record era deținut tot de un echipament al starului american, purtat la Jocurile Olimpice din 1992, unde SUA a cucerit aurul, care a fost vândut în aprilie cu 216.000 dolari.

Nu doar echipamentele purtate de Michael Jordan se bucură de un succes enorm în rândul colecționarilor, ci și despre ghetele care îi poartă semnătura. Pe 18 mai, o pereche de Nike Air Jordan 1, în culorile lui Chicago Bulls, alb, negru și roșu, a fost vândută cu 560.000 de dolari la o licitație.

Citeste mai multe!