Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

10 ANI DE FOTBAL – 2009

Afaceri în familie

Vizitele „cu naşu’ la psihiatru” şi-au făcut până la urmă toţi banii pentru finul Mirel Rădoi. Căpitanul roş-albaştrilor a fost răsplătit de Gigi Becali în ianuarie pentru devotamentul faţă de cauza stelistă, primind acceptul de a se transfera la gruparea saudită Al-Hilal, unde îl aştepta cu braţele deschise… Cosmin Olăroiu. Şi cum arabii nu se uită la bani, au dat pe Mirel 6 milioane de euro, făcându-l cel mai scump jucător plecat vreodată din Liga I.

Minunea de 8 puncte

Unirea Urziceni, fiindcă despre ea este vorba, a fost echipa anului în România. A câştigat campionatul speculând cu o şiretenie de „bursuc” stupizenia lui Dinamo, iar apoi a făcut 8 puncte în Liga Campionilor, record pentru o formaţie românească, într-o grupă în care le-a avut adversare pe FC Sevilla, VfB Stuttgart şi Glasgow Rangers. Deşi a ratat la mustaţă primăvara Ligii Campionilor, Urziceni va evolua în 16-imile Europa League.

Triumful lui Il Luce

Pe 20 mai, Mircea Lucescu se întorcea în dragul său Istanbul pentru a-şi trece în palmares o nouă cupă europeană. După 120 de minute de joc, Şahtior, cu o formaţie de start din care făceau parte nu mai puţin de cinci brazilieni, o învingea pe Werder Bremen cu 2-1, goluri Luiz Adriano şi Jadosn, respectiv Naldo, adăugând în vitrina internaţională a lui Il Luce şi Cupa UEFA. Succesul de pe arena „Sukru Saracoglu” avea să îi aducă lui Lucescu nominalizarea pentru titlul de antrenorul anului din partea UEFA.

Lucescu. Răzvan Lucescu

Sumedenia de decepţii cauzate de numeroasele eşecuri ale echipei naţionale şi conul de umbră în care a intrat aceasta a adus pe buzele tuturor numele lui Lucescu. Iar Lucescu a acceptat să preia frâiele naţionalei. Doar că, nu vorbim de Mircea Lucescu ci de fiul acestuia. În 2009, cel supranumit „băiatul lui tata”, Răzvan Lucescu devenea antrenorul reprezentativei României. Acesta îl înlocuia pe Victor Piţurcă într-un moment în care şansele de calificare la Campionatul Mondial din 2010 erau compromise aproape în totalitate. Lucescu junior a început o reconstrucţie din temelii, însă are foarte mulţi contestatari care îl acuză că îşi promovează rudele.

Revoluţia de la Timişoara

Acesta a fost un an şi al Timişoarei, chiar dacă a ieşit ruşinos din cupele europene, iar în campionat ocupă abia poziţia a patra, la trei puncte de lider. Este cunoscută aversiunea bănăţenilor faţă de echipele bucureştene, în special Dinamo şi Steaua. Este la fel de cunoscut şi complexul pe care timişorenii îl au în faţa lui Dinamo, echipă pe care nu o mai învinseseră de 12 ani. În anul calendaristic 2009 însă Timişoara s-a răzbunat cu vârf şi îndesat. Mai întâi în Cupa României când a zdrobit-o pe Dinamo cu 4-1 după golurile lui Magera, Abiodun, Bucur şi Nibombe. Gigel Bucur avea să devină coşmarul dinamoviştilor şi în campionat administrându-le acestora un sec 2-0 spre bucuria imensă a celor 23.000 de suporteri.

Vezi aici celelalte episoade ale retrospectivei!

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: