10 ANI DE FOTBAL – 2007

Dispariţia unui idol

Se pot scrie tomuri întregi despre un jucător considerat de către foarte mulţi cel mai bun produs al fotbalului românesc din toate timpurile. În toamna lui 2007, Gicu Dobrin părăsea această lume lăsând parcă în urma sa un teren de fotbal arid şi pustiu. Imaginile cu puştiul care debuta în Divizia A la numai 14 ani şi cu „Gâscanul” care se legăna distrându-se pe „Santiago Bernabeu” se succed cu repeziciune. Cert este că Dobrin a rămas în sufletele tuturor microbiştilor, indiferent de simpatiile acestora. Driblingul său inegalabil încă se află pe retina tuturor. „Dobrin era atât de mare încât îmi era ruşine să trec prin faţa lui”, sintetiza atât de sugestiv o altă glorie a fotbalului românesc, Ilie Balaci.

Ultimul strigăt al Capitalei

Acest an avea să însemne şi sfârşitul hegemoniei Capitalei în fotbalul românesc. Începând din 1933, echipele din Bucureşti, indiferent că se numeau Venus, Unirea Tricolor, Steaua, Dinamo sau Rapid au făcut legea în campionatul intern, cucerind titlul de 49 de ori. Hegemonia de care vorbeam se întindea de 16 sezoane, Universitatea Craiova fi ind ultima echipă a Provinciei care devenea campioană în ediţia 1990/1991. În 2007 Dinamo cucerea detaşat ultimul titlu pentru Bucureşti după o luptă de la distanţă cu Steaua. Următoarele două campionate aveau să fi e câştigate de CFR Cluj şi Unirea Urziceni.

Mâine pe www.sportm.ro – anul 2008!

Vezi aici celelalte episoade ale retrospectivei!

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...