Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

1.BUNDESLIGA/ Tararache, „zebra” pana la final

Mijlocaşul român Mihai Tararache şi-a prelungit, săptămîna trecută, contractul cu formaţia germană MSV Duisburg. Scadenţa din 2011 va aduce şi „cîntecul de lebădă” al jucătorului, care va avea atunci 34 de ani

MSV Duisburg are legitimaţi acum trei jucători români: Iulian Filipescu, Mihai Tararache şi Claudiu Niculescu. Primului îi va expira contractul în vara acestui an şi nu a fost invitat la negocieri de conducerea clubului, ultimul abia a ajuns acolo de cîteva luni, iar „Tara” va deveni cea mai longevivă „zebră” dintre cei trei, în cazul în care Niculescu nu-şi va continua şi el înţelegerea parafată în iarnă.

Tararache discuta încă din iarnă cu şefii săi posibilitatea continuării colaborării la Duisburg. Săptămîna trecută, părţile s-au înţeles, lucrurile s-au clarificat şi anunţul oficial a fost făcut: Tararache rămîne la MSV pînă în 2011. Asta chiar dacă echipa va retrograda la sfîrşitul actualei ediţii de campionat, situaţie plauzibilă acum, cu mai puţin de 10 etape înaintea finişului.

MSV Duisburg este o echipă mică, pentru care întoarcerea în liga secundă nu ar însemna o tragedie. Trupa este obişnuită de mulţi ani cu „naveta” între 1.Bundesliga şi 2.Bundesliga, iar Tararache ştie foarte bine acest lucru. Dar, la peste 30 de ani împliniţi, mijlocaşul român este mulţumit acolo, asta pentru că Germania are un campionat sănătos şi în al doilea eşalon, dar şi pentru că familia sa se simte foarte bine la Duisburg.

După cum el însuşi afirmă, o eventuală întoarcere în campionatul României nu ar fi fost luată în calcul nici dacă în vară ar fi rămas fără contract. Cu atît mai puţin la finalul înţelegerii tocmai prelungite. „La peste 33 de ani, va veni vremea să mă retrag. Cu siguranţă, mă voi întoarce acasă. Dar nu şi în campionatul românesc. Oricum, am jucat puţin acolo, vreo trei-patru ani, şi chiar dacă urmăresc meciurile din campionat şi sînt la curent cu evenimentele, nu cred că m-aş putea readapta”, ne-a declarat Tararache.

Citeste mai multe!