1.Bundesliga/ Romanii se bat intre ei

Sîmbătă, în etapa a 20-a din 1. Bundesliga, cinci români ar putea fi prezenţi pe acelaşi teren, mai precis pe “MSV Arena” din Duisburg. Iulian Filipescu, Mihai Tararache (foto) şi Claudiu Niculescu primesc vizita campioanei, VfB Stuttgart, din lotul căreia fac parte Sergiu Radu şi Ciprian Marica

“Frate, frate, dar brînza e pe bani”, spune un proverb care funcţionează şi în Germania, atunci cînd românii trebuie să se dueleze între ei, pentru atingerea anumitor obiective.

În meciul dintre MSV Duisburg şi VfB Stuttgart, lucrurile sînt clare, din acest punct de vedere. Ambele formaţii trebuie să joace fi ecare partidă la victorie. Gazdele sînt într-o situaţie periculoasă, în subsolul clasamentului, de unde nu pot ieşi decît printr-o serie de victorii. Deşi Germania are un campionat în care nu contează prea mult avantajul propriului teren, măcar din punct de vedere moral un insucces înregistrat în faţa propriilor suporteri doare mai tare. Primul pas pe care trebuie să-l facă “Zebrele” trio-ului românesc pentru a mai inhala o gură de oxigen este doborîrea campioanei en-titre.

VfB Stuttgart bifează un sezon dezamăgitor, cel puţin deocamdată. Şvabii “înoată” pe la mijlocul clasamentului, în speranţa de a prinde măcar locul al cincilea, pentru a putea juca totuşi, la toamnă, în Cupa UEFA. Liga Campionilor este prea departe pentru ei. Cu Marica, cu Gomez sau poate chiar şi cu Sergiu Radu, VfB va ataca şi la Duisburg, unde găsim toate premizele pentru un joc deschis oricărui rezultat, eventual cu multe goluri. În prima etapă din retur, MSV a înscris de trei ori în poarta Borussiei Dortmund, însă nu a fost de ajuns, partida încheindu-se la egalitate. Claudiu Niculescu trebuie să marcheze, el fi ind unul dintre oamenii în care “Zebrele” îşi pun speranţele de salvare.

           

Continuarea in numarul 97
(12-18 februarie 2008)
Sport Magazin

Stiri recente

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice

https://youtu.be/773Ad2IQgjE Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa...