1.BUNDESLIGA/ Meci de sase puncte

Etapa a 27-a debutează cu o partidă pe care ne-am fi dorit-o într-un alt context. MSV Duisburg – Energie Cottbus este jocul cu patru români implicaţi în lupta pentru evitarea retrogradării

FOTO: Claudiu Niculescu este omul de la care „zebrele” asteaptă salvarea

Cu opt runde înainte de finalul campionatului, două dintre cele cinci formaţii aflate în zona „nisipurilor mişcătoare” se întîlnesc, la Duisburg, într-un joc ce valorează şase puncte. MSV primeşte vizita lui Energie Cottbus, rezultatul final interesîndu-ne datorită implicării a patru jucători români: Iulian Filipescu, Mihai Tararache, Claudiu Niculescu (gazde) şi, respectiv, Ovidiu Burcă.

Presiunea va fi imensă pe ambele formaţii. O eventuală înfrîngere ar fi la fel de dureroasă pentru oricare dintre cele două. Nu numai că numărul de puncte din clasament rămîne acelaşi iar moralul se duce la vale, dar, mai mult, adversara inhalează o considerabilă gură de oxigen şi capătă forţe proaspete pentru următoarele jocuri. Va fi, aşadar, o luptă cu încărcătură sportivă, dar şi cu valenţe psihice.

După jocul de vineri, Energie va avea, o săptămînă mai tîrziu, altă confruntare de aceeaşi natură, numai că pe propriul teren. La Cottbus va sosi Arminia Bielefeld, aflată şi ea într-o situaţie asemănătoare. Dacă trupa lui Burcă obţine măcar patru puncte din cele două dueluri cu iz de retrogradare, păstrează şanse reale de a rămîne în eşalonul de elită. MSV Duisburg se deplasează apoi la Hamburg, unde va fi mult mai greu pentru tripleta noastră.