1.Bundesliga/ Lupte directe in subsol

0
112

Claudiu Niculescu trebuie să marcheze în fiecare meci pentru ca MSV Duisburg să aibă şanse reale de menţinere în prima ligă

În etapa a 21-a din prima ligă a Germaniei, românii de la echipele aflate în criză, în partea de jos a clasamentului, au programate deplasări foarte importante.

Trio-ul de la Duisburg, Filipescu – Tararache – Niculescu, joacă sîmbătă la Bielefeld, gazdele de la Arminia fiind şi ele implicate în lupta dură a salvării. Claudiu Niculescu trebuie să marcheze din nou, practic în fiecare meci, pentru că “zebrele” nu pot rămîne în primul eşalon decît obţinînd victorii multe, ceea ce implică eficacitate în primul rînd din partea atacanţilor. Claudiu a debutat bine în 1.Bundesliga şi este dator să continue la fel. În acelaşi timp, Filipescu şi Tararache trebuie să-şi îmbunătăţească jocul, după ce, în primele etape din acest an, echipa a încasat destule goluri.

Ovidiu Burcă şi-a revenit după accidentarea care l-a ţinut luna aceasta în afara gazonului şi ar putea reintra în efectivul lui Energie Cottbus, pentru jocul de duminică, de la Nürnberg. În Bavaria, formaţia din est va avea o misiune cu atît mai dificilă cu cît gazdele şi-au schimbat, recent, stafful tehnic, ceea ce înseamnă un nou început, mai ambiţios, pentru deţinătoarea Cupei Germaniei.

Cealaltă chinuită de la răsărit, Hansa Rostock, merge la Dortmund. Borussia este mai liniştită în ceea ce priveşte emoţiile de subsol şi pleacă drept favorită a hîrtiei, în faţa numerosului public de pe “Signal Iduna Park”. Dar dacă Hansa reuşeşte să dea lovitura la Dortmund (variantă nefericită pentru cei patru români de pe “nisipurile mişcătoare”), lupta supravieţuirii s-ar putea extinde.

           

Continuarea in numarul 98
(19 – 25 februarie 2008)
Sport Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here