1.Bundesliga: Incepe returul!

0
96

În sfîrşit, după o pauză de o lună şi jumătate, se reia şi prima ligă a Germaniei. Celelalte campionate mari ale Europei, din Spania, Anglia, Italia şi Franţa, sînt în plină desfăşurare, nemţii beneficiind de pauză datorită faptului că, avînd doar 18 echipe (faţă de 20), competiţia este mai scurtă cu patru etape decît în cazul celorlalte patru menţionate mai sus

Lupta pentru campionat pare a se rezuma la o problemă în doi. Bayern München, considerată a fi marea favorită încă de la începerea campionatului (pe baza tradiţiei, dar şi a achiziţiilor importante – Klose, Toni, Ribery, Ze Roberto, Jansen, Hamit Altintop, Sosa etc.), s-a trezit egalată la puncte chiar în ultima etapă a turului, cînd nu a reuşit mai mult de un 0-0 la Berlin, cu Hertha, iar Werder Bremen a cîştigat, acasă, cu Bayer Leverkusen, 5-2, după ce fusese condusă.

Bayern începe returul vineri, deschizînd etapa a 18-a cu o deplasare la Rostock, unde va întîlni o Hansa aflată pe buza prăpastiei spre 2.Bundesliga. Cei de la Werder vor privi meciul la televizor, ei urmînd să joace abia două zile mai tîrziu, cu VfL Bochum, dar pe propriul teren. Un meci care îi îndeamnă pe pariori la un 1 solist şi care, în funcţie de rezultatul de la Rostock, poate schimba liderul.

Hamburger SV se află la patru puncte în urma celor două şi primeşte vizita lui Hannover ‘96, o trupă care speră să urce de la jumătatea clasamentului spre locurile de Cupa UEFA. La prima vedere, şi aici se poate merge pe mîna gazdelor, pentru care un pas greşit ar putea însemna mărirea distanţei faţă de locul secund (ultimul valabil pentru grupele Ligii Campionilor).

Români pe front

Dacă nu avem jucători români care să lupte cu şanse reale pentru a obţine titlul de campion, cel puţin ei vor arbitra lupta de la vîrf încă din prima etapă a returului.

Pe lîngă Bayern, Werder şi Hamburg, alte două trupe mai speră la “coroniţă” şi încep cu o etapă grea, în care adversarii lor au în componenţă şi jucători români. Bayer Leverkusen (şase puncte sub lider) se deplasează la chinuita Energie Cottbus a lui Ovidiu Burcă, aflată pe penultimul loc şi, deci, de-a dreptul disperată. Duminică, FC Schalke 04 Gelsenkirchen (cu germanul de origine română, Albert Streit, printre noile achiziţii), singura echipă germană ajunsă anul acesta în primăvara Ligii Campionilor, primeşte vizita campioanei VfB Stuttgart, unde, din decembrie, a ajuns şi Sergiu Radu, lîngă Ciprian Marica.

O zi mai devreme, şi Vlad Munteanu începe returul. Se va deplasa cu VfL Wolfsburg la Bielefeld, de unde nu trebuie să se întoarcă învins, pentru a nu aluneca în zona periculoasă.

Se reia şi 2.Bundesliga

Tot vineri, începe şi returul din liga secundă a Germaniei. Liderul Borussia Mönchengladbach are un avans de şase puncte faţă de locul al patrulea (primul sub linia promovării), după jumătate de campionat în care nu a pierdut decît un joc. Presupunînd că “Gladbach” va fi una dintre cele trei care vor urca la vară în primul eşalon, pentru celelalte două poziţii rămîn să se lupte cinci formaţii: fosta echipă a lui Marius Niculae, 1.FSV Mainz 05, fosta echipă a lui Dorinel Munteanu şi a lui Ion Vlădoiu, 1.FC Köln, SC Freiburg, SpVgg Greuther Fürth şi a doua trupă a capitalei Bavariei, TSV München 1860.

FOTO: VfB Stuttgart aşteaptă mai mult de la Marica (dreapta) în acest retur

           

Continuarea in numarul 95
(29 ianuarie – 4 februarie 2008)
Sport Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here