1.BUNDESLIGA/ In linie dreapta

Mai sînt doar patru etape pînă la finalul turului în Bundesliga. Deşi nu se poate trage încă o concluzie, runda cu numărul 14 este extrem de importantă pentru liniştea multor formaţii

Dacă s-a trecut de săptămîna cu numărul 13, una cu ghinion pentru unii, nemţii se concentrează, aşa cum este şi normal, pe viitor. Este campionatul în care se joacă pînă în ultima secundă, o ambiţie pe care o vom regăsi din plin şi în acest weekend.

Etapa începe vineri, cu duelul dintre Kalsruher SC şi Borussia Dortmund. Este o partidă pe care băieţii lui Jurgen Klopp sînt obligaţi să o cîştige, deoarece deja au cam început să se îndepărteze de prima treaptă a podiumului, acolo unde şi-au propus să ajungă înainte de startul sezonului.

Aşa cum se întîmplă de obicei, grosul se joacă sîmbătă, cînd sînt programate şapte jocuri. Bayern Munchen primeşte vizita formaţiei la care evoluează Emil Jula, Energie Cottbus, şi, în mod normal, este un meci de unu solist, mai ales că oamenii lui Jurgen Klinsmann au uitat repede startul catastrofal de sezon şi sînt acum pe val, mai ales după revenirea lui Luca Toni.

La Gelsenkirchen, Shalke 04 vrea să bată Borussia Moenchengladbach şi astfel să aducă din nou zîmbetul pe buzele fanilor de pe „Veltins Arena”, după ce în urmă cu două săptămîni s-au înclinat în faţa campioanei. VfL Wolfsburg – VfB Stuttgart ar trebui sa fie o partidă care să îi pună faţă în faţă pe Vlad Munteanu şi Ciprian Marica, însă probabil că doar al doilea va fi pe gazon, în condiţiile în care Felix Magath, antrenorul lui Wolfsburg, nu prea îl apreciază pe fotbalistul nostru.

Dacă tot am vorbit despre români, să amintim şi de Sergiu Radu. La Koln vine „comuna”, adică 1899 Hoffenheim, un derby anul trecut în „Zweite”, care înseamnă acum o luptă între David şi Goliat.

Duminică este programată cea mai interesantă confruntare, disputa dintre Hamburger SV şi Werder Bremen, un meci pe viaţă şi pe moarte, între două cluburi care nu ocupă, în clasament, locurile la care visau înainte de începerea stagiunii, ca să nu mai vorbim de faptul că în UEFA Champions League vicecampioana nu a scos decît un punct, din dubla cu Panathinaikos Atena.

Să ne pregătim, aşadar, de trei zile încinse, exact în contrast cu temperatura de afară.