1.BUNDESLIGA/ Doua cate doua in ”subsol”

Etapele din 1.Bundesliga îşi schimbă prefixul. În weekend, se va disputa runda cu numărul 30, barieră psihologică pentru formaţiile care au emoţii mari în realizarea obiectivelor. La retrogradare, două jocuri de „şase puncte”: Energie Cottbus – Hansa Rostock şi 1.FC Nurnberg – Arminia Bielefeld

Tensiunea creşte exponenţial în partea inferioară a clasamentului. Mai sînt cinci etape şi tot atîtea echipe luptă pentru evitarea retrogradării. Iar atunci cînd sînt programate jocuri directe, emoţiile ating cote maxime.

Relaxîndu-se la Gelsenkirchen (0-5) după o serie de rezultate bune, Energie Cottbus a „reuşit” să-şi strice golaverajul, ajungînd acum la un -18, cotă inferioară ultimelor trei clasate.

Aspect relevant, în condiţiile în care, în Germania, diferenţa dintre golurile marcate şi cele primite reprezintă în continuare un criteriu de departajare foarte important. Dar esticii lui Burcă nu suferă din această cauză şi pun preţ acum exclusiv pe jocul contra celeilalte ex-„redegiste”, Hansa Rostock – o trupă obişnuită să joace la „mica ciupeală” şi care se „laudă” cu cel mai slab atac din campionat. O victorie a gazdelor ar căsca o „prăpastie” de cinci puncte între ele şi ar oferi energie reală pentru final celor din Cottbus.

Tot sîmbătă, jocul dintre 1.FC Nurnberg şi Arminia Bielefeld mai poate lămuri puţin lucrurile acolo jos, în sensul în care presiunea mare este pe gazde, obligate să învingă. Asta în timp ce trio-ul românesc de la Duisburg, Filipescu – Tararache – Niculescu se deplasează la Bochum, unde VfL este o echipă relaxată şi incomodă.

În orice caz, mai rămîn patru etape „fierbinţi”, respectiv cîte 12 puncte puse pe cîmpul de bătaie al fiecărei trupe.

FOTO: Daniel Ziebig (stînga) şi Dennis Sornensen (dreapta) au ieşit „şifonaţi” rău cu Energie Cottbus din duelul contra româno-germanului Albert Streit (Schalke), însă tot ce contează acum este meciul cu Hansa Rostock