1.Bundesliga: Bayern sau Werder

Săptămîna aceasta, începe returul şi în Bundesliga. Ştim bine, într-o etapă de campionat german se poate întîmpla orice. Ultima clasată poate scoate o remiză contra liderului sau poate chiar să-l învingă.

Ca şi anul trecut, lupta pentru titlul de campioană este foarte strînsă, iar totul s-ar putea decide în ultima etapă. Nimic nou, Bayern München este una dintre favorite, însă Werder Bremen porneşte returul de la acelaşi număr de puncte ca şi liderul. Eu cred că dintre cele două se va alege noua campioană a Germaniei, chiar dacă Hamburger SV, Bayer Leverkusen şi Schlake 04 sînt desul de aproape.

Spre deosebire de anii trecuţi, Bayern nu mai joacă primăvara în Liga Campionilor, astfel că se va putea concentra mai mult pe campionat. E adevărat, bavarezii continuă lupta în Europa prin Cupa UEFA, iar pentru un asemenea club orice trofeu este important. Chiar dacă este a doua competiţie intercluburi a continentului, şi acolo există adversari puternici în fazele superioare, însă nu de calibrul celor din Liga Campionilor. Şi Werder va juca în Cupa UEFA, ca şi Hamburg sau Bayer Levekusen. Dar cred că lotul lui Bayern poate face faţă cel mai bine pe ambele fronturi. Oricum, cei din Bremen vor lupta pînă la capăt. Werder este un club condus foarte bine în ultimii ani, acolo sînt oameni echilibraţi, au şi un manager foarte bun, pe Klaus Allofs. Bayern e altceva: ei fac show, de fiecare dată îşi prezintă achiziţiile cu fast… Între cele două sînt destule diferenţe, dar în clasament, cel puţin deocamdată, sînt la acelaşi nivel.

Campioana, VfB Stuttgart, deşi departe de primul loc, este o echipă foarte bună. Sper ca Sergiu Radu să valorifice şansa pe care o are acolo, iar Marica să se adapteze, să înveţe bine limba şi să marcheze cît mai multe goluri. Pînă la urmă, pentru asta e plătit.

Se anunţă un retur foarte interesant!

           

Integral in numarul 95
(29 ianuarie – 4 februarie 2008)
Sport Magazin

Stiri recente

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen. Ruse (26 de ani, 83...