1.BUNDESLIGA/ ”Batai” pentru podium

La finalul acestei săptămîni, Bundesliga ne mai oferă două dueluri directe între aspirantele la podium. Unul dintre ele ne interesează datorită implicării a doi jucători români – Marica şi Sergiu Radu, care se vor deplasa la Leverkusen

Runda a 28-a ne aşteaptă cu cel puţin două jocuri de interes maxim. Sîmbătă, Werder Bremen primeşte o vizită deloc prietenoasă a „minerilor” din Gelsenkirchen. Schalke 04 vine după două săptămîni încărcate de sferturile de finală ale Ligii Campionilor, unde a nimerit tocmai peste FC Barcelona. În schimb, nici Werder nu mai este ce a fost pe propriul teren, pierzînd multe puncte, acasă, în acest retur. Şi nu contra unor trupe de calibru, ci în meciurile cu modestele VfL Bochum şi, mai recent, MSV Duisburg, în faţa cărora nu a obţinut nici măcar o remiză. Pariorii, încurajaţi de 1 solist şi relaxaţi, în ultimii ani, la meciurile lui Werder jucate la Bremen, acum sînt contrariaţi. Iar cu cît se apropie finalul de campionat, cu atît parcă este mai dificil de anticipat un rezultat.

Lupta cu Schalke va fi realmente deschisă oricărui rezultat. Aici chiar nu se poate bănui o anume finalitate a întîlnirii. Iar toată lumea este conştientă de faptul că punctele puse în acest joc pot cîntări decisiv la finalul campionatului, în stabilirea echipelor ce vor reprezenta Germania în următoarea ediţie a cupelor europene.

Un scenariu la fel de imprevizibil vom avea şi duminică, între Bayer Leverkusen şi VfB Stuttgart. „Aspirinele” reprezintă un nou adversar cu „greutate” în faţa cuplului Marica – Sergiu Radu, după întîlnirea şvabilor, sîmbăta trecută, cu Hamburger SV.

Tot duminică, mai avem un duel interesant, chiar dacă fără prea mari emoţii de clasament. Oricînd, Bayern Munchen – Borussia Dortmund se constituie într-o întîlnire atractivă. Este al doilea joc consecutiv pe propriul teren, în campionat, pentru bavarezi, iar o victorie ar apropia şi mai mult trupa lui Ottmar Hitzfeld de un nou titlu. Pe de altă parte, jocul este o avanpremieră a finalei Cupei, programată pe 19 aprilie, la Berlin.

FOTO: Fabian Ernst şi colegii săi de la Schalke ştiu că la Bremen se încasează multe goluri