SURPRIZA ENORMA: Victorie istorică pentru Kazahstan

0
56

Etapa de sâmbătă cu meciuri din preliminariile lui Euro 2008 a debutat cu o surpriză de mari proporţii. Kazahstanul a obţinut prima victorie din istorie şi nu oricum şi împotriva unui adversar extrem de important, 2-1 cu Serbia.

Primul meci al zilei din preliminariile lui Euro 2008 a însemnat şi prima surpriză. Cu două puncte în primele cinci meciuri şi fără gol marcat pe teren propriu în istorie, Kazahstan-ul nu părea să aibe şanse în meciul de acasă cu Serbia, formaţie cu trei victorii şi un egal în primele patru meciuri.

Cu toate acestea, gazdele au jucat cum au ştiut mai bine şi au produs marea surpriză, impunându-se în final cu 2-1 în faţa echipei lui Zigic, Vidic, Pantelic, Koroman, Duljaj, Krstajic sau Dragutinovic.

Deşi au dominat mai mult jocul şi au avut ocazii mai multe de a înscrie, oaspeţii s-au văzut conduşi cu 2-0 imediat după pauză şi nu au reuşit decât să reducă din diferenţă până la final.

Ashirbekov a deschis scorul pentru gazde în minutul 47, şut din 10 metri în colţul din stânga porţii adverse, Zhumaşkaliev a făcut 2-0 în minutul 61, reluare cu capul după un corner executat de Baltiev, Zigic a redus din diferenţă în minutul 68 cu o nouă lovitură de cap însă atacantul sârb a fost şi eliminat în prelungiri iar Kazahstan a învins cu 2-1 Serbia.

Acest rezultat favorizează principalele rivale ale Serbiei la primele două locuri, Polonia şi Portugalia pornind ca favorite în jocurile cu Azerbaidjan şi, respectiv, Belgia. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here