Ronaldinho împlineşte astăzi 27 de ani

0
63

Unul dintre cei mai mari şi impunători jucători de fotbal din ultimii ani, brazilianul Ronaldinho de la FC Barcelona, împlineşte astăzi 27 de ani.

Dublu câştigător al FIFA World Player of the Year, World Socces Player of the Year, FIFPro World Player of the Year şi UEFA Club Footballer of the Year, Ronaldinho s-a născut în urmă cu 27 de ani, pe 21 martie 1980, într-un cartier sărac din Porto Alegre.

Mama sa, Miguelina, a fost o asistentă medicală iar tatăl său, Joao, lucrător pe vase de croazieră şi fotbalist la Cruzeiro, familia luI Ronaldinho mutându-se într-un cartier mai select după ce Roberto Assis, fratele mai mare al lui Ronaldinho, a primit o casă pentru a-şi continua cariera la Gremio deşi era căutat de AC Torino.

La vârsta de opt ani, Ronaldinho a rămas orfan de tată care a murit în piscina familiei iar calităţile de fotbalist ale brazilianului s-au dezvoltat mai întâi pe terenurile de fotbal în sală sau fotbal pe plajă.

La 13 ani însă, Ronaldinho a făcut pasul spre fotbalul clasic şi într-una din primele partide disputate într-o ligă regională, el s-a remarcat prin faptul că a marcat toate cele 23 de goluri ale echipei sale care s-a impus cu 23-0.

De atunci, fratele său, Roberto Assis, nevoit să se retragă prematur din activitate din cauza unei accidentări, a devenit impresarul său iar sora sa, Deisi, este ofiţerul său de presă.

Pe 25 februarie 2005, Ronaldinho a devenit tatăl micuţului Joao, rodul relaţiei dintre el şi Janaina Nattielle Viana Mendes, o fostă dansatoare din show-ul de televiziune Domingao do Faustao.

Ronaldinho a debutat în echipa de seniori a lui Gremio Porto Alegre într-un meci de Cupa Libertadores, antrenorul Celso Roth fiind nevoit să-l introducă pe teren din cauza presiunii imense a fanilor lui Gremio care aşteptau cu nerăbdare debutul dinţosului în echipa mare a clubului.

În 2001, Ronaldinho a ajuns la Paris Saint Germain după ce Arsenal a fost foarte aproape de al transfera dar a ratat mutarea din cauza problemelor cu permisul de muncă.

Brazilianul a stat doi ani în Franţa iar tehnicianul lui PSG, Luis Fernandez, s-a plâns în permanenţă că acesta era mai interesat de viaţa de noapte din capitala Franţei şi îşi prelungea nepermis de mult vacanţele în Brazilia.

În 2003, după ce a refuzat oferta celor de la Manchester United, Ronaldinho a semnat cu FC Barcelona, club la care evoluează şi în acest moment deşi zvonurile îl dau ca şi transferat la AC Milan.

Ronaldo de Assis Moreira Ronaldinho este un mijlocaş ofensiv de 27 de ani care a debutat în fotbalul mare la Gremio Porto Alegre şi a mai evoluat pentru Paris Saint Germain şi FC Barcelona, reuşind 110 goluri în 279 de meciuri jucate pentru echipele de club şi 27 de goluri în 71 de selecţii pentru naţionala Braziliei pentru care a debutat pe 26 iunie 1999 într-un amical câştigat cu 3-0 împotriva Letoniei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here