Reunire cu probleme pentru naţionala României

0
74

Naţionala de fotbal a României s-a reunit luni pentru partidele cu Olanda şi Luxemburg din preliminariile lui Euro 2008 fără căpitanul Cristian Chivu, Gabriel Tamaş, Florentin Petre, Ciprian Marica, Răzvan Raţ dar şi fără selecţionerul Victor Piţurcă.

Seria de probleme a naţionalei de fotbal a României dinaintea meciului extrem de dificil cu Olanda din deplasare a continuat luni cu vestea conform căreia fundaşul Gabriel Tamaş, al doilea titular din centrul liniei de fund, ar putea rata cele două partide cu Olanda şi Luxemburg.

Fără Cristian Chivu, în refacere după operaţia suferită la nas, România ar putea fi nevoită să renunţe şi la al doilea fundaş central pentru următoarele jocuri din preliminariile lui Euro 2008, Gabriel Tamaş fiind afectat de o pubalgie.

Echipa medicală a clubului Celta Vigo a anunţat că fotbalistul ar trebui să ia o pauză de circa două săptămâni însă Tamaş va sosi în România şi va avea o discuţie şi cu doctorul echipei naţionale, Pompiliu Popescu.

Pe lângă absenţele lui Chivu, Tamaş şi Florentin Petre, naţionala României s-a reunit luni şi fără Ciprian Marica şi Răzvan Raţ, cei doi urmând a juca cu Şahtior Doneţk în campionat chiar astăzi şi vor face joncţiune cu echipa naţională abia marţi după-amiază.

De departe însă cea mai importantă absenţă de la reunirea lotului a fost selecţionerul Victor Piţurcă, cel care a suferit o grea pierdere duminică după ce tatăl său a decedat şi va ajunge la Bucureşti abia marţi seară, Piţurcă urmând să ia parte marţi la înmormântarea tatălui său.

Primul jucător sosit la centrul sportiv de la Mogoşoaia a fost rapidistul Valentin Bădoi, cel care a ajuns cu aproximativ 30 de minute mai devreme, urmat de Bănel Nicoliţă, Mirel Rădoi, Dorel Stoica, Dănuţ Coman, Răzvan Cociş, Laurenţiu Roşu, Ianis Zicu şi Ionuţ Mazilu.

Atmosferă în lotul echipei naţionale este una echilibrată cu mai puţin de o săptămână înaintea unui meci extrem de dificil iar elevii lui Victor Piţurcă au anunţat deja că sunt hotărâţi să dea totul pe teren pentru a îmbunătăţi starea selecţionerului dar şi a căpitanului Cristi Chivu.

Dani Coman, Laurenţiu Roşu şi Răzvan Cociş au anunţat la unison că jocul din Olanda este unul extrem de dificil dar nu decisiv pentru soarta calificării şi indiferent de numele celor care vor intra pe teren, România trebuie să obţină un rezultat pozitiv.

Cei trei au mai anunţat că Olanda are un lot extrem de puternic cu jucători importanţi precum Huntelaar, Robben, Kuyt sau Van Der Vaart, şi care îşi permite chiar luxul de a lăsa pe dinafară alţi jucători importanţi precum Van Nistelrooy, Van Bommel sau Makaay  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here