Problemele fotbalului din Liga a III-a, dezbătute la Focşani

0
74

Federaţia Română de Fotbal a organizat astăzi la Focşani o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor din Liga a III-a care fac parte din prima şi a doua serie.

Şeful FRF, Mircea Sandu, directorul departamentului Competiţii din cadrul Federaţiei – Dumitru Mihalache, directorul Şcolii Federale de Antrenori – Mircea Rădulescu, reprezentantul cluburilor de liga a III-a în Comitetul Executiv – Constantin Anghelache şi George Ionescu din partea Comisiei Centrale de Arbitri sunt cei care au participat la întâlnirea organizată în sala de şedinţe a Consiliului Local Focşani.

La începutul întâlnirii preşedintele FRF, Mircea Sandu, i-a înmânat primarului municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, un fanion cu FRF şi o cravată tot cu însemnele Federaţiei. Din Vrancea au participat la întâlnire Stan Gheorghiu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, consilierul local Gabriel Corneanu şi şefii CSM Focşani, Marius Bratu şi Dan Dumitru.

în cadrul acestor reuniuni au fost o serie de subiecte, cum ar fi: perfecţionarea activităţii cluburilor, sistemul şi programul competiţional, licenţierea cluburilor şi infrastructura, formarea şi pregătirea antrenorilor, comunicarea şi cooperarea cluburi FRF-AJF, arbitrii şi altele.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu le-a cerut conducătorilor de cluburi să renunţe la anumite practici din trecut, cum ar fi “sponsorizarea” arbitrilor. “Am înţeles că la Liga a III-a observatorii sunt mână în mână cu arbitrii”, a declarat Sandu.

Dumitru Mihalache a anunţat şi datele când se vor desfăşura barajele pentru promovarea în Liga a II-a şi Liga a III-a. Pentru a urca în eşalonul al doilea al fotbalului românesc, echipele clasate pe locul doi vor juca baraj pe 15, 19 şi 22 iunie. Barajul pentru promovarea în Liga a III-a este fixat pentru 16 iunie 2007.

Constantin Anghelache a susţinut reintroducerea obligativităţii pentru echipele de Liga a III-a de a avea echipe de juniori I. Acesta a mai anunţat că Mircea Sandu vrea să promoveze o iniţiativă legislativă prin care să oblige administraţiile locale să se ocupe de întreţinerea bazelor sportive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here