Patinaj artistic: Podium asiatic în proba feminină

0
402

Ultima finală a Campionatului Mondial de patinaj artistic de la Tokyo, cea din proba feminină, a fost dominată de sportivele din Asia care au ocupat toate cele trei locuri ale podiumului final cu japoneza Miki Ando noua campioană mondială.

Japonia, organizatoarea Mondialului de patinaj artistic din 2007, şi-a tăiat partea leului în finala feminină, noua campioană fiind o localnică, Miki Ando, cea care a încheiat pe locul doi programul scurt şi care a depăşit-o în final cu doar 0,64 puncte pe medaliata cu argint, Mao Asada, o altă japoneză.

Podiumul final a fost încheiat de o altă sportivă din Asia, sud-coreanca Yu Na Kim, cea care câştigase programul scurt dar care până la urmă a trebuit să se mulţumească cu medalia de bronz aflându-se la aproape nouă puncte în spatele lui Miki Ando.

Americanca Kimmie Meissner, campioana din urmă cu un an, a terminat concursul pe locul patru, japoneza Yukari Nakano a încheiat tripleta japoneză cu un foarte bun loc cinci iar cea mai bună sportivă europeană, italianca Carolina Kostner, s-a situat pe locul şase.

Podiumurile finale de la Mondialul din 2007

masculin: Brian Joubert (Franta), Daisuke Takahashi (Japonia), Stephane Lambiel (Elvetia).
feminin: Miki Ando (Japonia), Mao Asada (Japonia), Kim Yu Na (Coreea de Sud).
perechi: Shen Xue-Zhao Hongbo (China), Pang Qing-Tong Jiang (China), Aliona Savcenko-Robin Szolkowy (Germania).
dans: Albena Denkova-Maxim Staviski (Bulgaria), Marie France Dubreuil-Patrice Lauzon (Canada), Tanith Belbin-Benjamin Agosto (SUA).

Ediţia din 2008 a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic va fi găzduită de oraşul suedez Goteborg, cel care a mai găzduit şi Mondialele din 1976.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here