INTERVIU / Dinamo a surprins plăcut

0
96

Nicolae Badea spune că cele 13 puncte diferenţă de locul doi o obligă pe Dinamo să cîştige titlul de campioană

Reporter: Domnule Badea, în mare parte jocul lui Dinamo a mers. Vă aşteptaţi la o evoluţie atît de bună din partea echipei?
Nicolae Badea: Şirul de victorii consecutive şi prestaţiile noastre au surprins plăcut atît conducerea, cît şi suporterii. Experienţa din Cupa UEFA de anul trecut ne-a ajutat în acest sezon, iar Dinamo a terminat anul 2006 cu obiectivele îndeplinite.

Reporter: Cum aţi apreciat eliminarea din Cupă în faţa celor de la Pandurii Tîrgu Jiu?
Badea: Aceasta a fost în schimb o surpriză neplăcută. Este al doilea an consecutiv cînd ni se întîmplă în faţa unei echipe mai slab cotate. Dacă în 2005 am fost eliminaţi de Petrolul, acum nu mă aşteptam. Cupa României era un obiectiv şi trebuie să reînnodăm şirul succeselor dintre 2000 şi 2005, cînd am jucat şase finale consecutive.

Reporter: Cît de important a fost Ganea pentru Dinamo, în campionat şi în Cupa UEFA?
Badea: Experienţa, valoarea şi profesionalismul dezvoltat în campionatele străine în care a evoluat l-au ajutat pe Ganea să devină fotbalistul care a avut o contribuţie esenţială la victoriile noastre. Cele 14 goluri şi pasele de gol stau drept dovadă. Desigur, prezenţa lui a amplificat concurenţa dintre celelalte vîrfuri, fapt benefic echipei în cele din urmă.

Reporter: în opinia dumneavoastră, ce este mai important, titlul sau Cupa UEFA?
Badea: Ambele sînt la fel de importante, chiar dacă sînt competiţii diferite. Pentru ordinea de valorizare, cred că titlul primează. Şi nu spun asta din cauza celor 13 puncte care ne separă de locul doi. Această diferenţă este periculoasă şi practic ne obligă să cîştigăm la final.

Reporter: în cazul în care Dinamo se va califica în Liga Campionilor, ce veţi face cu stadionul?

Continuarea in Kicker Sport Magazin 51 de luni, 5 februarie 2007.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here