Florea cunoaşte deja tehnicile murdare politicianiste

0
443

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, joi, că preşedintele CAF, Daniel Florea, susţine că s-a încercat influenţarea deciziei sale în cazul “Valiza” pentru a-şi crea capital politic înainte de alegerile parlamentare din această toamnă.

Lansez un avertisment în ceea ce priveşte implicarea politicului în fotbal. Preşedintele Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, Daniel Florea, se foloseşte de numele meu şi al Federaţiei pentru a-şi face publicitate. El a lansat doar minciuni. Motivul ieşirii sale în faţă este intenţia lui de a candida pentru postul de senator sau deputat pe listele unui puternic partid politic, a spus Lupescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ahtiat după notorietate

Oficialul FRF susţine că Florea, care este şi finul său, îi cerea frecvent să îl ajute pentru a câştiga notorietate. Chiar înainte îmi spunea dacă pot să îl ajut să îşi facă publicitate prin diverse emisiuni. Crede că dacă va apăra cea mai iubită echipă din România, atunci va avea notorietate. Nu sunt de acord să se folosească de FRF pentru interesul său personal. Este destul că avem un parlamentar la Ligă, a precizat acesta.

Ionuţ Lupescu a încercat să explice şi spusele lui Florea, conform cărora ar fi încercat să îl influenţeze înainte de luarea unei decizii finale în cazul “Valiza”: Au fost anumite declaraţii prin care eu l-aş fi sunat pe Florea să îi spun ce decizie să ia. Eu nu am influenţat niciodată Comisiile. Înainte de verdict, m-a sunat Mircea Sandu să îmi spună că Argăseală ar fi vorbit la UEFA, iar Steaua era exclusă din Ligă şi de aceea l-am sunat pe Florea. Voiam să fac un bine Stelei. I-am spus doar dacă ar putea să amâne cazul  pentru că în acea perioadă se omologau rezultatele şi de decideau participantele în cupele europene. Mi-a spus să îl pun pe Argăseală să ceară amânarea cazului, dar i-am spus ‘Nu, mulţumesc’ şi asta a fost toată discuţia.

”Florea e protejatul lui Dragomir şi se laudă că are relaţii cu politicieni de primă mână”

Directorul FRF a mai dezvăluit că l-a sunat pe preşedintele CAF şi imediat după ce s-a dat verdictul. L-am sunat seara şi i-am cerut să îmi motiveze şi mie decizia. Mi-a zis că aşa e mai bine pentru amândoi. Spunea că a discutat cu Kassai şi cu cei de la Cluj, dar nu ştiu care de la Cluj, şi că era mai bine. Înainte, chiar el a fost primul care spunea că e bun verdictul dat de Comisia de Disciplină. Chiar nu ştiu ce l-a făcut să se schimbe aşa. Pentru mine este clar că a fost trafic de influenţă. Apoi, am aflat că a fost cerut de Steaua. Florea e protejatul lui Dragomir şi se laudă că are relaţii cu politicieni de primă mână. Chiar Dragomir a fost cel care l-a propus să vină în cadrul Comisiilor. Se spune că multe lucruri s-au făcut chiar la Dragomir în hotel, ceea ce este foarte grav.”

Concediu petrecut alături de Borcea şi Piţurcă

Lupescu a dat explicaţii şi în ceea ce priveşte concediul petrecut în Italia alături de preşedintele lui Dinamo, Cristi Borcea. Am fost mai multe familii, nu doar eu şi Borcea. A fost şi Piţurcă. Trebuia să fie şi Florea cu noi, dar cât am fost acolo niciodată nu a venit la mine să îmi spună că a greşit el sau eu. Consider că singura mea greşeală este că l-am cununat, dar nu o voi mai face, iar în toamnă sigur voi merge la vot, a conchis acesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here